Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Șcheia-Iași: O zi de naștere specială

Dacă ați fi trecut duminică, 19 decembrie 2010, înainte de ora 10, pe la Șcheia (comuna Al.I. Cuza, județul Iași), ați fi văzut mulți copiii emoționați care așteptau. Vă întrebați ce anume? Dacă sunteți curioși vă spunem: așteptau să plece la Iași pentru a spune "La mulți ani!" unei persoane speciale.

Autobuzul a venit la timp, toți - copii, voluntari, surori - erau prezenți, deci ... la drum! Dumnezeu ne-a făcut cadou o zi însorită, iar pe drum am admirat satele și orașele prin care treceam. O revelație a fost pentru noi orașul Iași, care, îmbrăcat cu o mantie de zăpadă, ne încânta la fiecare colț cu podoabele sale. Nu puteam rata ocazia de a vedea Episcopia Romano-Catolică și ieslea din curtea ei, Mitropolia Ortodoxă, Palatul Culturii și Piața Unirii. Bucuria noastră a fost mare deoarece nu am văzut nicăieri atâția porumbei ca în această piață.

După prânz ne-am îndreptat spre ținta noastră: Căminul de Bătrâni "Casa Sfântul Iosif". După cum spune un colind, am venit să dăm celor care ne așteptau, surori, bătrâni și tinere, un strop din bucuria Nașterii lui Isus care se apropie. Prin micul spectacol muzical pe care l-am pregătit am dorit să arătăm că bucuria din cer este legată de bucuria din fiecare familie, iar iubirea lui Isus care se naște la Betleem poate vindeca chiar și un globuleț poznaș, ajutat de prietenii săi.

Recompensa noastră a fost mare: zâmbetele și aplauzele primite de la toți cei prezenți.

Imediat după spectacol ne-am îmbrăcat de sărbătoare, deoarece sfânta Liturghie care a urmat era punctul culminant al zilei. Membrii familiei guanelliene știu că pe 19 decembrie îi spunem "La mulți ani!" părintelui Alois Guanella, fondatorul surorilor "Fiicele Sfintei Maria a Divinei Providențe", la cea de a 168-a aniversare de la nașterea sa. Imaginați-vă că în același timp, la diferite ore, în cele 14 țări unde congregația este prezentă, surorile, preoții, laicii, copiii, adolescentele, persoanele cu handicap, bătrânii sunt în fața lui Isus mulțumindu-i pentru darul fericitului Guanella. În acel moment ne-am simțit o familie și am urmat îndemnul lui de a face din orice zi un moment de sărbătoare.

Cu greu ne-am urcat în autobuz pentru a ne întoarce acasă, dar ceea ce vedeam în jur ne-a îndulcit despărțirea. Străzile împodobite pentru Crăciun în moduri atât de variate din Bucium până în Copou ne-au îndemnat să reflectăm asupra luminii care vine de la Betleem și care vă urăm să vă strălucească în suflet.

Crăciun fericit!

Surorile "Fiicele Sfintei Maria
a Divinei Providențe"

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 19 decembrie: Șcheia-Iași: O zi de naștere specială


 

lecturi: 7.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat