Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Slănic Moldova: Campus de formare "Zilele Adventului"

Un grup de adolescenți de la Liceul Teologic "Fericitul Ieremia" din Onești, clasele a XI-a și a XII-a, împreună cu tinerii de la Acțiunea Catolică Târgu Ocna, s-au adunat în număr de 22, în perioada 10-12 decembrie 2010, și au organizat un campus de formare cu tema: "Zilele Adventului". Cuvintele lui Isus din fragmentul evangheliei Duminicii a III-a din Advent - Duminica Bucuriei - au devenit motoul acestor zile: "Mergeți și spuneți".

Aceste trei zile au fost pentru noi într-adevăr zilele bucuriei, ale prieteniei, zile cu momente de rugăciune în comun, liturghie, plimbări în natură și jocuri recreative.

Încă din prima zi, am organizat diverse momente de rugăciune în comun și întâlniri, jocuri de cunoaștere între noi adolescenții iar la finalul acestei zile, pentru a-i putea cunoaște mai bine pe cei care ne-au însoțit în acest campus am organizat două cutiuțe cu întrebări, care au fost adresate părintelui capucin Romeo Horvat și sorei Dana din Congregația "Slujitoarele Preacuratei" de Parma, de la Târgu Ocna.

A doua zi, dimineața, în cadrul întâlnirii de formare am avut ca invitat surpriză pe fratele capucin Mihai Benkea, care în discuția avută cu noi pe tema: "Ce ne desparte și cine ne apropie?" ne-a ajutat să dăm un sens nou perioadei de Advent, pregătirii pentru Crăciun, iar, la nivel de grup, despre cât de important este a fi uniți între noi.

La amiază am pornit cu toții într-o plimbare în natură, în pădurile din zona Slănicului, într-un cadru invernal extraordinar de frumos, cu brazi încărcați de zăpadă, iar la culme, ajunși la "izvorul de la sonde", am admirat o panoramă splendidă... a fost ceva nemaipomenit și cu toții ne-am simțit foarte bine. Fiecare în acest traseu a trebuit să se întoarcă acasă cu ceva concret, un simbol al acestei drumeții, care să fie oferit lui Isus și care să devină un motiv de laudă sau de mulțumire în cadrul momentului de adorație. Seara, acest moment ne-a întărit credința, ne-a ajutat să fim cât mai aproape de Dumnezeu.

După adorație și cină, am organizat jocuri recreative care să aducă și mai mult bucuria între noi. A fost un schimb reciproc de jocuri, o îmbogățire între noi, adolescenții de la Târgu Ocna și de la Onești. Am participat cu toate riscurile la jocurile organizate de ceilalți chiar dacă de fiecare dată cădeam "plasă" unii altora.

Duminică, momentul lectio divina organizat de părintele Romeo ne-a ajutat să înțelegem bucuria care s-a aprins în inima lui Ioan Botezătorul atunci când ucenicii lui îi povesteau tot ce au văzut și au auzit de la Isus. După această experiență parcă Sfânta Liturghie avea un alt ecou în inimile noastre. Aici, s-a accentuat din nou mesajul campusului: "Mergeți și spuneți".

Din mesajele lăsate pe bilețele la sfârșit de campus, cităm:

* "Lucrul care mi-a plăcut cel mai mult a fost adorația; nimic nu se compară cu acest moment în care am putut să mă regăsesc și cel mai important e să-l simt pe Isus lângă mine".

* "M-am simțit ca într-o familie...mi-a plăcut atmosfera".

* "În acest campus am trăit cea mai intensă adorație!"

* "Mi-a plăcut că sora și părintele au avut încredere în noi".

Adolescenții Acțiunii Catolice Târgu Ocna

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 10-12 decembrie: Slănic Moldova: Campus de formare "Zilele Adventului"


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat