Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași "Sfânta Tereza": "Da! Vreau sa fiu ministrant!"

"Da! Vreau sa fiu ministrant!" așa au răspuns 22 de copii din Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași, duminică, 12 decembrie 2010, în cadrul Liturghiei copiilor, de la ora 9.00, când pr. Andrei Cocianga, responsabil cu Oficiul pentru Vocații, i-a întrebat dacă vor să fie ministranți.

Pentru ca totul să fie special pentru noii noștri ministranți, sfânta Liturghia copiilor, de la ora 9.00, de duminică, 12 decembrie, le-a fost dedicată în totalitate lor. Alături de ei a fost părintele Andrei Cocianga, responsabil cu Oficiul pentru Vocații, invitat special pentru a-i investi ca slujitori ai altarului.

În timpul celebrării, părintele Andrei Cocianga, care a rostit o predică specială pentru ei, provocând și mai mult în ei dorința de a fi slujitorii Domnului, le-a reamintit ministranților că a fi ministranți înseamnă a se pune în slujba Domnului și a marii sale familii, care este Biserica; înseamnă a renunța la o parte din timpul lor liber și a deveni modele de credință pentru toți cei care îi vor vedea slujind la altar.

În cadrul ceremoniei de investire din timpul Litughiei, fiind conștienți de angajamentul pe care și-l vor lua, ministranții au spus din toată inima: "Da! Vreau să fim ministranți!".

Înainte de această celebrare de investire a ministranților, de-a lungul a șase săptămâni, copiii care au dorit să fie slujitori ai lui Isus la altar au fost îndrumați de către părintele vicar Marcelin Blaj, ajutat fiind de către animatoarele Lucia Leahu, Mirela Diac și Ramona Tăme, în cadrul unor întâlniri de formare a ministranților, organizate la subsolul bisericii. La aceste întâlniri au fost puse în discuție misiunea și responsabilitățile specifice ministranților, prin care au descoperit cum să fie "MINISTRAN?I OK".

Am cules și câteva impresii de la proaspeții ministranți, pe care le redăm în continuare:

- "Ziua de duminică, 12 decembrie, a fost una specială pentru mine deoarece am fost sfințit ministrant. Sincer, mărturisesc că am avut mari emoții pentru acest moment, unul dintre cele mai importante din viața mea. După această sfântă Liturghie m-am simțit împlinit deoarece știu că voi avea parte de experiențe minunate. Voi păstra aceste clipe mereu în inima mea" (Fabian Munteanu)

- "A fost un moment unic; cred că unul dintre cele mai frumoase din viața mea; un moment pe care nu-l voi uita niciodată. Și acum pot fi mândră de mine că sunt «ministrant cu acte în regulă», o persoană cu adevărat importantă, o persoană chemată să slujească la altar. Acum înțeleg, Dumnezeu m-a chemat să slujesc la altar!" (Tereza Anghel)

- "Mie mi-a plăcut duminică, 12 decembrie, la sfânta Liturghie a copiilor de la ora 9.00, deoarece m-am simțit important acolo în fața atâtor oameni și deoarece eram toți ministranții prezenți, nu ca în alte dăți când eram și eu de multe ori absent. Sper ca de acum înainte să pot da mai multă atenție slujirii mele de ministrant, pentru că am conștientizat importanța misiunii de ministrant". (Dominic Lungu)

A consemnat Lucia Leahu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 12 decembrie: Iași "Sfânta Tereza": "Da! Vreau sa fiu ministrant!"


 

lecturi: 20.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat