Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman (IBP): Au început colindele...

Concertul de colinde susținut de Corul "Juvenes Ecclesiae" duminică, 12 decembrie 2010, a fost atracția care ne-a făcut pe noi, tinerii Parohiei "Isus, Bunul Păstor" din Roman, ca, pentru puțin timp, să lăsăm Romanul și să mergem la Iași. Însă dorința de a asculta colindele corului de tineri al catedralei nu ne-a lăsat să fim prezenți la Iași doar pentru a asculta colinde... Și așa se face că și noi, tineri ai Bisericii, asemenea tinerilor corului "Juvenes Ecclesiae", am fost mai întâi colindători! E drept, nu ne-am ridicat la înălțimea interpretării lor... dar nu contează! Noi am avut acest sentiment de mulțumire că am colindat bucuria!

Odată ajunși la Iași, primul loc în care ne-am oprit a fost sediul Caritasului. Acolo ne-a întâmpinat pr. Felix Roca, cu obișnuita bucurie care îi radiază mereu pe față. A fost emoționant pentru noi să fie prezent acolo și Monseniorul Grigore Duma, o persoană deosebită pentru istoria începutului Caritasului, și nu numai, care i-a destins imediat pe tineri cu glumele sale caracteristice.

Mergând mai departe, următorul loc unde am colindat a fost Parohia "Sf. Anton". După primele două colinde ne-am arătat învinși de frigul de afară și am continuat cântarea noastră la sala de activități a parohiei, unde am fost invitați de pr. Alois Farțadi, parohul comunității. Acolo, după ce am epuizat repertoriul nostru de colinde și ne-am mai întreținut și cu părintele vicar, pr. Ionuț-Eremia Imbrișcă, am servit prăjituri și suc, pregătite din timp de gazde.

Parohia "Sf. Tereza" a fost următoarea destinație a colindelor noastre. Acolo ne-a întâmpinat pr. vicar Marcelin Blaj. Ceea ce nu le-a scăpat tinerilor a fost cuvântul edificator de speranță, bucurie și mulțumire al părintelui vicar, intercalat între colinde, adresat lor.

Apoi ne-am dus la catedrală, unde stabilisem să încheiem programul nostru de colinde. În prezența Preasfințitului Aurel Percă, episcopul auxiliar de Iași, holul principal al episcopiei a început să se umple de prima cântare de colinde a acestei perioade, noi fiind primii colindători care am făcut să răsune bucuria apropiatului Crăciun!

După ce am terminat de colindat, în scurtul timp rămas ne-am "pierdut" puțin prin centrul luminat al orașului, iar la ora 19.00 toți tinerii erau deja prezenți în catedrală, care s-a dovedit neîncăpătoare pentru un număr atât de mare de iubitori de colinde și frumos. A fost un concert deosebit, tinerii interpreți introducându-i pe ascultători în minunata atmosferă a sărbătorii venirii Domnului prin cântarea lor.

Nici la întoarcerea spre casă, nu s-a pierdut cu totul atmosfera de comuniune și de frumos pe care am trăit-o împreună în această zi, tinerii continuând tot drumul cu cântece și voie bună. A fost o zi minunată, fapt pentru care îi mulțumim Domnului!

Pr. Iulian Roca

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 12 decembrie: Roman (IBP): Au început colindele...


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat