Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Valea Mică: Scenetă "Eu sunt Neprihănita Zămislire"

"Eu sunt Neprihănita Zămislire" - A fost mesajul scenetei prezentată de un grup de tineri și copii în seara zilei de 8 decembrie 2010, după sfânta Liturghie, din Parohia "Fericitul Ieremia" din localitatea Valea Mică, sub îndrumarea părintelui paroh al comunității și a doamnei profesoare de religie.

În fiecare an, în ziua de 8 decembrie, creștinii catolici din întreaga lume sărbătoresc marea solemnitate a Neprihănitei Zămisliri, pe care Biserica ne-o prezintă ca fiind una dintre cele mai frumoase sărbători ale Preasfintei Fecioare Maria.

Sărbătoarea Neprihănitei Zămisliri are o semnificație deosebită, prin aceea că precede cea mai gingașă sărbătoare a Crăciunului care este așteptată de toată creștinătatea.

Micuța Bernadeta, fetița simplă și puțin speriată, dar îmbărbătată de rozariul pe care-l ținea în mână, o întreabă timid pe Doamna care o însoțise de atâtea ori în rugăciune: "Doamnă, sunteți bună să-mi spuneți, cine sunteți și care este numele Dumneavoastră?" Doamna, cu rozariul în mână și cu un surâs angelic, i-a răspuns sincer micuței: "Eu sunt Neprihănita Zămislire". Se întâmpla la Lourdes în 1858, patru ani după declararea dogmei Neprihănitei Zămisliri, proclamată de Biserică pe 8 decembrie 1854.

Mesajul Preasfintei Fecioare Maria a fost transpus într-o scenetă simplă dar minunată, de grupul format din tinerii și copiii comunității. O scenetă care a atins multe inimi, un moment emoționant care a încălzit sufletele și o declarație care va aminti de această sărbătoare.

Fie ca Anul Sfintei Familii să aducă multă iubire, pace, credință și speranță în rândul tuturor credincioșilor care formează marea familie, Biserica.

A consemnat prof. Angelica Șarig

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8 decembrie: Valea Mică: Scenetă "Eu sunt Neprihănita Zămislire"


 

lecturi: 57.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat