Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

O carte pentru suflet: Învățătorule, învață-ne să ne rugăm!

Cum să mă rog? Aceasta este o întrebare care frământă cu siguranță pe foarte mulți oameni. Noi, oamenii moderni, care nu reușim să ne oprim din goana noastră zilnică, simțim uneori nevoia de liniște, de interiorizare, de dialog cu Dumnezeu. Însă în agitația noastră nu reușim să-l descoperim pe Dumnezeu. Pr. Andrea Gasparino, fondatorul Mișcării contemplative misionare "Charles de Foucauld", propune o metodă de dialog cu Dumnezeu, în cartea s-a "Învățătorule, învață-ne să ne rugăm!". Nu este ceva rezervat persoanelor consacrate, ci este accesibil tuturor oamenilor de bunăvoință.

Situl www.ercis.ro va publica săptămânal câte un capitol din cartea părintelui Andrea Gasparino. Cartea este propusă familiilor de către Oficiul pentru Pastorația Liturgică și Sacramente și este un curs introductiv în tainele rugăciunii, fiind rodul a 30 de ani de experiență. În carte găsim un ghid de rugăciune care este ușor de urmat și nu necesită sacrificii prea mari pentru punerea lui în practică.

Conținutul cărții este structurat pe patru săptămâni de rugăciune. Fiecare săptămână are șapte capitole, câte unul pentru fiecare zi din săptămână. Practic, cartea cuprinde 28 de zile de rugăciune care ne permit o apropiere mai mare de mediul divin. Este un exercițiu care trebuie repetat mereu.

Timpul de rugăciune este de o oră în fiecare zi. Pentru a nu rămâne doar în sectorul teoriei, pr. Gasparino propune ca această perioadă dedicată rugăciunii să se împartă în două: o jumătate de oră de teorie și o jumătate de oră de practică. Anumite lucruri trebuie știute pentru o bună rugăciune, dar este importantă punerea în acțiune a tot ceea ce se învață zilnic.

Autorul a împărțit cursul în patru săptămâni, organizat pe teme progresive: prima săptămână - importanța rugăciunii; a doua săptămână - rugăciunea vocală; a treia săptămână - rugăciunea de ascultare; a patra săptămână - rugăciunea inimii. De asemenea, fiecare săptămână este împărțită în șapte capitole, corespunzătoare celor șapte zile ale săptămânii.

Metoda folosită este una simplă și practică. Se începe cu un psalm care un favorizează momentul de liniște și apoi treptat se aprofundează o temă cu referire la ziua respectivă.

Cine conduce luna de rugăciune trebuie evident să fi experimentat personal metoda, înainte de a o propune altora. Apoi este bine să se propună tuturor acelora care termină cursul să caute o persoană, sau mai multe, cu care să repete exercițiul. Învățăm să ne rugăm învățând pe alții rugăciunea! Nu avem voie să ținem doar pentru noi darul lui Dumnezeu.

Cine conduce o persoană la rugăciune o apropie direct de Dumnezeu. Să ne gândim că astăzi nu există o altă problemă mai urgentă ca aceasta. Este urgent pentru toți, pentru tineri și pentru adulți.

Cartea va fi publicată online treptat în secțiunea specială "Anul Familiei" (din meniul Actualitate > Secțiuni speciale), iar în fiecare săptămână va fi propus link-ul la un nou capitol și pe prima pagină a sitului www.ercis.ro.

Învățătorule, învață-ne să ne rugăm, de Andrea Gasparino

Claudiu Bulai


 

lecturi: 25.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat