Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Inaugurarea bisericii "Inima Neprihănită a Mariei" și luarea în posesie canonică a parohiei de către noul paroh

Ziua de 5 decembrie 2010 a fost și va fi de acum încolo pentru Parohia romano-catolică "Inima Neprihănită a Mariei" din Bacău o zi importantă și de sărbătoare, deoarece în această zi a fost inaugurată noua biserică, celebrându-se prima sfântă Liturghie. Cu această ocazie a avut loc și luarea în posesie canonică a parohiei noi înființate, Inima Neprihănită a Mariei, de către noul ei paroh, pr. Cristinel Alecu.

Sfânta Liturghie a inaugurării și a instalării noului paroh a fost prezidată de pr. decan Isidor Dîscă. Celebrarea euharistică a început cu un cuvânt de mulțumire din partea părintelui decan pentru cei care au acordat sprijinul material, au executat lucrările și și-au adus contribuția la ridicarea acestui nou locaș de cult, apoi a urmat un cuvânt de bun venit din partea unui reprezentant al locuitorilor din cartierul Șerbănești și citirea decretelor de înființare a parohiei și de numire a noului paroh, citite de către decanul onorific, pr. Ștefan Erdeș. Sfânta Liturghie a continuat cu ritualul binecuvântării apei, cu care apoi părintele decan a stropit pereții bisericii și vasele sfinte, care vor fi folosite pentru celebrarea jertfei sfinte în această biserică.

La omilia ținută de pr. Isidor Dîscă au fost subliniate aspectul convertirii ca aderare la familia lui Dumnezeu, apoi misiunea pe care parohul o va avea de îndeplinit în parohia încredințată lui de către episcop. A urmat reînnoirea promisiunilor de la hirotonire și profesiunea de credință a parohului numit pentru această comunitate parohială, după care i s-a încredințat cheia simbolică a bisericii, crucea și evanghelia.

Sfânta Liturghie s-a încheiat cu binecuvântarea solemnă a noului paroh și cu o agapă frățească oferită de credincioșii noii parohii.

Pr. Cristinel Alecu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 5 decembrie: Bacău: Inaugurarea bisericii "Inima Neprihănită a Mariei" și luarea în posesie canonică a parohiei de către noul paroh


 

lecturi: 13.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat