Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Peregrinatio Mariae. A treia zi

Credincioșii din Parohia "Sf. Cruce" au condus momentele de rugăciune desfășurate marți, 7 decembrie, în biserica "Ss. Petru și Paul" din Bacău cu ocazia sosirii Icoanei Maicii Domnului de la Cacica. Câteva mii de credincioși s-au apropiat în această zi de icoană pentru a o venera.

Încă din zorii zilei de marți, 7 decembrie, credincioșii din Bacău, dar și din împrejurimi, s-au îndreptat spre biserica "Ss. Petru și Paul", unde pentru câteva zile se află Icoana de la Cacica, în pelerinajul ei prin parohiile Diecezei de Iași.

Pe parcursul zilei un șir neîntrerupt de credincioși, atât catolici cât și ortodocși, s-au apropiat de icoană pentru a-și arăta venerația față de Maica Domnului. Preoții și credincioșii din Parohia "Sf. Cruce" au condus momentele de rugăciune, în special sfântul Rozariu. La ora 17.00 a fost organizat un moment de rugăciune mariană, condus de pr. Iosif Comorașu, parohul comunității.

A urmat apoi Liturghia solemnă de la ora 18.00, la care predicator a fost pr. Emanuel Dumitru, vicar într-o parohie din București. Părintele, după ce le-a propus credincioșilor să recite împreună rugăciunea Adu-ți aminte, a vorbit despre încrederea cu care trebuie să alerge orice creștin la Preacurata. Predicatorul a amintit apoi câteva experiențe personale legate de sanctuarul din Cacica și a încheiat invitându-i pe credincioși să nu contenească să se îndrepte "cu încredere" spre Maica Domnului și a noastră.

Până spre ora 21.00 biserica a rămas deschisă, timp în care credincioșii, în număr mare, s-au apropiat de icoana Preacuratei, au sărutat-o și au atins de ea diferite obiecte.

În această săptămână, la inițiativa Centrului de Îngrijire la Domiciliu, se desfășoară și o campanie de strângere de alimente pentru săracii din parohie. În fața icoanei Sfintei Familii credincioșii aduc sacoșe cu alimente care vor fi împărțite nevoiașilor în apropierea Crăciunului.

Miercuri, în solemnitatea Neprihănitei Zămisliri, va fi rândul credincioșilor din Parohiile "Fer. Ieremia" și "Sf. Francisc" să se apropie și să conducă momentele de rugăciune. După Liturghia de seară, la care este așteptat să sosească și PS Anton Coșa, episcop de Chișinău, va avea loc procesiunea cu icoana pe străzile orașului.

Redacția Biserica și Viața

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 7 decembrie: Bacău: Peregrinatio Mariae. A treia zi


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat