Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Köln: Vizita pastorală a PS Aurel Percă în comunitatea catolică românească

Duminică, 5 decembrie 2010, comunitatea catolică românească din Arhidieceza de Köln a avut bucuria de a îl avea în mijlocul ei pe PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, care a venit pentru a doua oară să ne viziteze, după ce, anul trecut, tot în duminica a doua din Advent, PS Aurel ne onora cu prezența sa.

Cu toate că se anunța o duminică cu zăpadă multă și foarte rece, dorința ne a-l întâlni pe PS Aurel și a participa la sfânta Liturghie celebrată de Preasfinția ne-a făcut să învingem manifestările iernii geroase și ne-am adunat la Köln din diferite localități ale Arhidiecezei de Köln.

La ora 16.00 l-am întâmpinat pe PS Aurel la intrarea în biserica cu pâine și sare și în cântare solemnă de bun venit. PS Aurel ne-a binecuvântat și și-a exprimat bucuria de a fi în mijlocul nostru pentru a doua oară.

În acompaniament de chitară a început sfânta Liturghie cu cântecul Domnul ne cheamă la sărbătoare. Vizita PS Aurel este un moment de sărbătoare și de înălțare a sufletului către Dumnezeu, în numele căruia este mijlocitor de haruri și de pace.

Preluând cuvintele sfântului Ioan Botezătorul din evanghelie, PS Aurel, în predica sa, ne-a îndemnat să ne pregătim sufletele printr-o adevărată convertire în acest timp sfânt al Adventului pentru a sărbători cu inimi curate Solemnitatea Nașterii Domnului.

PS Aurel ne-a asigurat de grija și rugăciunea sa, a PS Petru Gherghel și a celorlalți episcopi din România pentru oițele din diaspora, iar prin vizitele lor pastorale doresc să creeze o punte de legătură și de comuniune cu patria și cu credința noastră străbună.

Ne-am bucurat mult să luăm la cunoștință inițiativa Diecezei de Iași, care a inaugurat, odată cu prima duminică din Advent, Anul Familiei sub protecția și mijlocirea sfintei Fecioare Maria de la Cacica.

La sfârșitul Liturghiei PS Aurel, confrate întru episcopat cu sfântul Nicolae, episcop de Myra, care conform tradiției aduce dulciuri la copiii cuminți, a împărțit ministranților și copiilor prezenți la Liturghie Moși Nicolae de ciocolată.

Au concelebrat: pr. Sergiu-Mihail Farcaș, însoțitorul episcopului, și pr. Gabriel Budău, parohul comunității; la spovezi au fost pr. Victor Solomon și pr. Nicolae Nuszer, amândoi activează în Dieceza de Köln.

După sfânta Liturghie a urmat o agapă fraternă cu delicatese tradiționale românești, cu vin fiert și cozonac, o pregustare a sărbătorii Crăciunului.

La despărțire l-am felicitat pe PS Aurel la 11 ani de la sfințirea ca episcop și i-am făcut cadou un tablou cu poze de la vizita sa de anul trecut, să-și amintească de noi în rugăciunile sale.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru bucuria, pacea și harurile pe care ni le-a dăruit prin PS Aurel.

Advent binecuvântat, Crăciun Fericit și un an nou plin de haruri și bucurii!

Pace și Bine!

Comunitatea catolică românească
din Arhidieceza de Köln

*

Sfânta Liturghie la Köln se celebrează în prima duminică din lună și în sărbătorile de poruncă la ora 16.00, în biserica "Sf. Kolumba", Kolumba Str. 4, 50667-Köln.

Responsabil: Pr. Gabriel Budău, OFMConv., Minoritenkloster, Tunistr. 4, 50667-Köln, tel. fix: (0049) 02212090325, mobil: (0049) 01746670828, e-mail: fgabrielb@yahoo.it

Poze de la vizita PS Aurel pot fi vizionate la adresa:
http://picasaweb.../HeiligeMesseDerRumanischenGemeindeKolnMitBischofAurel


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat