Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: La mulți ani pentru PS Aurel Percă

Se împlinesc unsprezece ani de la consacrarea întru episcopat a PS Aurel Percă. "Rămâneți înrădăcinați și întemeiați în iubire" (Ef 3,16) este motoul pe care și l-a ales noul episcop ca un fel de program. Ne alăturăm păstorului diecezei, PS Petru Gherghel, tuturor preoților, persoanelor consacrate și credincioșilor din dieceză pentru a-i spune: La mulți ani!

"Fraților preaiubiți, în timpul acestei celebrări euharistice, fratele nostru Aurel va fi sfințit episcop, adică succesor al acelor apostoli pe care Isus i-a chemat să-l urmeze. Și lui îi va fi adresată aceeași invitație, pentru ca să continue, ca și ei, misiunea Învățătorului divin. Să ne rugăm împreună pentru ca Duhul Sfânt să dăruiască celui ales pentru misiunea de episcop lumina și puterea sa, iar nouă să ne dea harul unei inimi purificate".

Prin aceste cuvinte în ziua de 8 decembrie 1999, solemnitatea Neprihănitei Zămisliri, în catedrala din Iași, a început Liturghia de consacrare ca episcop a Mons. Aurel Percă. În ziua de 29 septembrie 1999, a fost dată publicității numirea făcută de Sfântul Părinte Ioan Paul al II-lea pentru Mons. Aurel Percă ca episcop auxiliar pentru Dieceza de Iași, primind titlul canonic de episcop titular de Mauriana. Episcopi consacratori au fost: PS Petru Gherghel, episcop de Iași, ÎPS Jean-Claude Périsset, nunțiu apostolic în România, și ÎPS dr. Ioan Robu, arhiepiscop mitropolit de București. Au participat episcopii romano-catolici și greco-catolici din țară. De asemenea, numeroși oaspeți din străinătate, reprezentanți ai autorităților civile. În cadrul sfintei Liturghii de consacrare noul episcop a primit însemnele episcopale: inelul, mitra și cârja. Inelul - semn al credinței în Dumnezeu și al fidelității față de turmă; mitra - semnul învățătorului care trebuie să lumineze calea turmei; cârja - semnul păstorului care conduce.

Pr. Cornel Cadar


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat