Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Horlești: Pentru prima dată, adeziunea la Acțiunea Catolică

"Numai faptele fac să cunoaștem ceea ce suntem"

5 decembrie 2010. Pentru mulți dintre copii această zi ar însemna mult așteptatul moment din an când trebuie să-și lustruiască ghetuțele pentru ca Moș Nicolae să le aducă cât mai multe daruri. Pentru mulți dintre părinți, această zi ar însemna începutul orelor când trebuie să-și facă timp pentru a nu le spulbera așteptările celor mici în ceea ce privesc cadourile cerute de ei prin emoționantele scrisori pregătite din timp și trimise către destinații îndepărtate precum Polul Nord.

Pentru noi, tinerii din Horlești, această zi a avut o însemnătate aparte: am promis cu bucurie și în același timp cu emoțiile specifice unui eveniment important din viața noastră că ne vom angaja, sub călăuzirea păstorilor Bisericii, la o formare creștină, că vom mărturisi cu mult curaj credința catolică pentru care am fost renăscuți de Dumnezeu și în care, cu ajutorul harului său, sperăm să rămânem fideli. Apoi am promis că ne vom strădui să răspândim învățătura lui Cristos și a Bisericii în familie, în ambientul în care trăim, în societate, pentru a duce astfel la toți mesajul evanghelic al iubirii și că vom colabora, că vom asculta de superiorii noștri legitimi, că-i vom considera pe toți cei înscriși în asociație ca frați și că vrem să lucrăm cu toți și cu fiecare dintre ei în acest spirit de unitate și caritate. Pe scurt, am depus adeziunea la Acțiunea Catolică "Sf. Iosif"! Da, în această zi dorințele noastre au prins contur, căci, cu ajutorul lui Dumnezeu, acum e prezentă Acțiunea Catolică a tinerilor și în Horlești.

Bineînțeles, sărbătoarea (în inimile noastre) a început de sâmbătă, când am participat la momentele de reculegere, de meditație pe care ni le-a pregătit pr. vicar Romică Sociu și care ne-au ajutat să ne apropiem mai mult de Domnul și să privim cu o mai mare încredere spre el.

Și în ziua următoare, în cadrul sfintei Liturghii, 25 de tineri au privit spre cer promițând că vor duce bucurie și speranță celor bătrâni și bolnavi care nu pot veni în casa lui Dumnezeu, că se vor strădui sa fie exemple vii pentru copii și tineri ca, în viitor, parohia noastră să crească spiritual și sacramental și că sub ocrotirea și cu binecuvântarea sfântului Iosif, vor sluji Biserica. Ne bucurăm că s-a concretizat ceea ce pentru noi era un țel spre care tindeam cu o oarecare frică încă de când ne era păstor pr. vicar Eduard Patrașcu.

Le mulțumim păstorilor comunității noastre: părintelui paroh Adrian Iștoc și părintelui vicar Romică Sociu care ne-au fost alături și ne-au susținut atât în rugăciune cât și în organizarea acestui eveniment important pentru fiecare dintre noi și îi mulțumim lui Dumnezeu că a binevoit să rânduiască și în parohia noastră un grup al Acțiunii Catolice pentru tineri.

Și pentru că în viață nu cum începi e important, ci cum continui, noi sperăm că bucuria ce ne-a însoțit în această zi să nu-și piardă din intensitate și să ne îndemne mereu la cât mai multe activități, la cât mai multă implicare și fie ca toți aceia care și-au luat acest angajament să crească în credință, unitate și ajutor reciproc!

Așa să ne ajute Domnul!

Andreea-Mihaela Balașca,
președinte AC Horlești

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 5 decembrie: Horlești: Pentru prima dată, adeziunea la Acțiunea Catolică


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat