Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Peregrinatio Mariae. Ziua a șaptea

Seminariștii de la Institutul Teologic Romano-Catolic din Iași au venit în pelerinaj la icoana Sfintei Fecioare Maria de la Cacica sâmbătă, 4 decembrie 2010, ultima zi în care a fost expusă în catedrala romano-catolică "Sfânta Fecioară Maria, Regină". PS Petru Gherghel a celebrat Liturghia de încheiere a pelerinajului Mariei la Iași în seara aceleiași zile la ora 18.00.

Seminarul diecezan din Iași s-a strâns în jurul Mariei, în ultima zi de ședere în Iași a icoanei Sfintei Fecioare Maria de la Cacica. Profesorii și seminariștii au înălțat rugăciuni și cântări în cinstea Mamei noastre cerești.

La ora 15.00 copii din Parohia "Adormirea Maicii Domnului" din Iași au petrecut o oră în preajma Mariei. Copiii s-au rugat, au cântat în cinstea Mariei și s-au bucurat împreună cu pr. Petru Dorcu de prezența Mamei lui Isus în mijlocul lor.

La ora 17.00 seminariștii au organizat o oră mariană. Pr. Cristinel Fodor împreună cu studenții anului V au condus ora de rugăciune.

La ora 18.00 a început celebrarea liturgică. PS Petru Gherghel împreună cu preoții din Iași au concelebrat Liturghia de încheiere a pelerinajului Mariei în capitala Moldovei.

Pr. predicator, Cristinel Fodor, după o scurtă prezentare a istoricului icoanei, a subliniat credința și ascultarea Mariei. De asemenea, i-a îndemnat pe cei prezenți să apeleze la Maria în problemele care apar în viața lor. Mama noastră este un mijlocitor puternic pe lângă Fiul ei.

La sfârșitul Liturghie întreaga adunare liturgică a mers în pelerinaj cu icoana Maicii Domnului de la Cacica pe străzile Iașiului, în ciuda ninsorii abundente de afară. La întoarcerea în Biserică, pr. Romuald Bulai a lăudat inițiativa episcopului nostru de Iași, de a duce icoana Maicii Domnului în toate parohiile diecezei și a ținut să ofere tuturor parohiilor din Iași câte o copie a icoanei de la Cacica.

La finalul sfintei Liturghii a fost intonată rugăciunea "Îngerul Domnului". Trebuie menționat faptul că celebrarea liturgică a fost animată de corul Institutului Teologic "Sfântul Iosif" din Iași.

Sfânta Liturghie a fost transmisă în direct la Radio Maria.

De la Iași icoana va merge la Bacău-centru unde va rămâne până la 8 decembrie.

Claudiu Bulai

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 4 decembrie: Iași: Peregrinatio Mariae. Ziua a șasea


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat