Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Un dar de Crăciun: Calendarul "Cinci pâini de orz" 2011

La Editura "Presa Bună" a apărut calendarul de perete intitulat "Cinci pâini de orz" 2011. Are un format mic, 10x14 cm, cu 744 de pagini, având posibilitatea de a fi fixat ușor pe perete. Fiecare zi calendaristică este prezentată pe o foaie. Pe verso sunt alte date importante preluate din "Agenda liturgică 2011", precum și o scurtă meditație.

Calendarul "Cinci pâini de orz" 2011 este o traducere din limba italiană: "Cinque pani d'orzo", editat de către Fraternitatea "Isus cel Înviat" din Tovado, Italia. El apare de mai mulți ani în limbile italiană, germană, rusă, turcă și albaneză, iar în limba română a apărut anul acesta pentru a șaptea oară.

Ce vrea să prezinte acest calendar?

Dumnezeu ne vorbește: semn că ne consideră capabili să răspundem, că ne iubește! Dacă nu ne-ar vorbi, am fi cu adevărat în gol, un gol care seamănă cu moartea! "La cine să mergem? Numai tu ai cuvintele vieții veșnice", spune Petru lui Isus. "Cuvintele mele nu vor trece", ne asigură Domnul!

Parcurgând paginile calendarului în fiecare zi, observăm cum cuvântul lui Dumnezeu ni se face cunoscut, ne mângâie, ne purifică, ne dă indicații pentru viață, ne eliberează, ne cere colaborare, ne oferă curaj, seninătate, chei pentru a deschide inimi închise, depozitează în noi iubire, putere și bucurie!

Frazele scurte din fiecare zi sunt din Liturghia zilei după calendarul roman; au fost notate timpurile liturgice, solemnitățile, sărbătorile, comemorările obligatorii, sfinții zilei.

Pe verso fiecărei zile au fost preluate caseta și datele din Agenda liturgică 2011 în care se găsesc: ziua și sfântul zilei, note liturgice care indică timpul liturgic, solemnitățile și sărbătorile, lecturile biblice ale Liturghiei, versetul principal care exprimă tema fiecărei lecturi, explicații referitoare la Liturghia zilei, culoarea hainelor liturgice, fazele lunii, zilele în care sunt Rogațiuni, săptămâna psalmilor de la Breviar, alte date cu privire la ziua respectivă; numai în casetă, la comemorările obligatorii, au fost trecute lecturile proprii.

În josul paginii este reluată fraza scurtă din ziua respectivă, însoțită de o scurtă meditație sau comentariu.

La pregătirea acestui calendar s-a lucrat cu bucurie și freamăt: bucurie, pentru că este o mare slujire a face să ajungă cuvântul în casa cititorului; freamăt, pentru că această slujire sfântă este slujirea îngerilor și a apostolilor.

Prezentul calendar se dorește a fi un far de lumină pentru noul an care vine!

*

Finanțarea parțială pentru publicare a fost oferită prin grija pr. Vigilio Covi din Fraternitatea "Isus cel Înviat" și de către alți cititori italieni ai calendarului.

Întrucât se dorește tipărirea calendarului și anul viitor s-a fixat un preț simbolic (1 leu, reprezentând circa un sfert din prețul real), pentru a acoperi o parte din cheltuielile de tipărire.

Comenzile se pot face prin librăria on-line. La prețul calendarului se adăuga cheltuielile poștale. Este de preferat comandarea mai multor exemplare pentru a amortiza cheltuielile poștale.

Cei care doresc să ridice mai multe exemplare direct de la Episcopie (parohiile, congregațiile etc.) vor lua legătura cu pr. Alois Fechet (Bd. Ștefan cel Mare, 26, 700064-Iași, fax 0232/211663, 0744/583946, e-mail: speranta@ercis.ro) sau cu redacția "Presa Bună" (tel. 0232/211527).

* * *

Calendarul "Cinci pâini de orz" 2011
Fraternitatea "Isus cel Înviat" din Tovado, Ed. "Presa Bună", 2010, 10x14 cm, 744 p., 1 leu

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 39.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat