Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Crăciunul în comunitatea română din Pordenone (Italia)

Comunitatea română din Pordenone (Italia) a sărbătorit, pentru al treilea an consecutiv, frumoasa sărbătoare a Crăciunului în biserica "Sfântul Anton, Abate" din Cordenons, Dieceza de Concordia - Pordenone.

Prin bunăvoința Excelenței sale Mons. Ovidio Poletto, episcopul Diecezei de Concordia-Pordenone, pentru prima dată, în comunitatea noastră, s-a celebrat Liturghia din noaptea de Crăciun, în limba română, la ora 23.00. Deși cei mai mulți credincioși locuiesc la distanțe mari, dorința de a ne ruga împreună și de a cânta colindele noastre românești a fost atât de mare încât biserica s-a umplut aproape până la refuz, cu persoane venite nu numai de la Pordenone sau din împrejurimi, ci și din alte părți ale Italiei venite în vizită la rude.

În ziua de Crăciun, la ora 11.00 ne-am adunat din nou pentru a-i mulțumi lui Dumnezeu pentru marele dar pe care ni l-a făcut prin Fiul său născut pentru noi. Este greu de descris în cuvinte bucuria care se vedea pe fețele celor prezenți când, la începutul celebrării, o statuie a Pruncușorului Isus a fost adusă în procesiune și depusă în fața altarului pe un frumos aranjament floral.

Cântecele de Crăciun și colindele au dat și ele o notă solemnă acestei frumoasei celebrări euharistice.

Cuvântul Domnului și apoi omilia ne-au ajutat și mai mult să ne apropiem, dacă putem spune așa, de misterul Întrupării, misterul lui Dumnezeu care din iubire pentru noi s-a făcut trup și a venit să locuiască în mijlocul nostru.

La sfârșitul sfintei Liturghii, bucuria ne-a fost mărită, de vizita neașteptată a Excelenței sale Mons. Ovidio Poletto, episcopul de aici, care a dorit să-i salute personal pe românii care au participat la sfânta Liturghie.

Totul s-a încheiat într-o atmosferă de sărbătoare, cu o agapă frățească într-o sală din oratoriul parohiei și cu Moș Crăciun care a adus daruri pentru cei mai mici.

Trebuie menționat că și anul acesta câteva persoane din comunitatea noastră s-au implicat la pregătirea ieslei din biserică împreună cu alți membri ai comunității parohiale italiene și lucrul acesta a fost apreciat de parohul italian și de cei din comunitatea "Sfântul Anton, Abate".

Pr. Ciprian Ghiurcă

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 25 decembrie: Crăciunul în comunitatea română din Pordenone (Italia)


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat