Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Episcopii catolici din România salută decizia Curții de Apel Suceava, care arată adevărul în cazul catedralei "Sf. Iosif"

Prin comunicatul de presă 91/02.12.2010, episcopii romano-catolici și greco-catolici din România salută decizia nr. 1989 din 3 noiembrie a Curții de Apel Suceava prin care a fost schimbată decizia injustă nr. 1025/25.06.2009 pronunțată de Curtea de Apel Ploiești și a fost anulată autorizația de construcție la clădirea autointitulată "Cathedral Plaza", de lângă catedrala "Sf. Iosif" din București. Totodată, episcopii își exprimă speranța fermă că lăcașul de cult va fi eliberat odată pentru totdeauna de povara turnului construit ilegal și care rămâne o amenințare continuă pentru viața credincioșilor care se roagă în catedrală și a cetățenilor care trec prin zonă.

Înalții prelați catolici își exprimă profunda îngrijorare pentru modul în care marea majoritate a reprezentanților statului au răspuns de-a lungul anilor și răspund în continuare la apelurile Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București pentru salvarea lăcașului de cult, monument istoric de valoare națională și universală.

Episcopii catolici îi îndeamnă pe toți creștinii și oamenii de bunăvoință din România să înalțe rugi fierbinți către Domnul Puterilor prin mijlocirea Preasfintei Fecioare Maria, a sfântului Iosif și a sfântului Andrei, pentru ca România să devină cu adevărat un stat de drept, cu o mentalitate europeană creștină, organizat după legi și obiceiuri corespunzătoare, și nu după alte interese de grup sau criterii bazate pe profit și beneficiu propriu.

Comunicatul de presă a fost furnizat de pr. Eduard Mihai Coșa, secretar general, reprezentant al Biroului de presă al Conferinței Episcopilor din România. Sediul CER este în str. Popa Tatu, 68, sector 1, 010804-București, tel. 021/311.12.89; fax: 021/311.15.91; e-mail: secretariat@episcopat.ro.


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat