Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Surorile Oblate Asumpționiste în sărbătoare

Anul acesta 2010, toată familia religioasă a Asumpțiunii celebrează 200 de ani de la nașterea fondatorului ei, pr. Emmanuel d'Alzon, figură istorică a timpului său și model de sfințenie. Pe parcursul anului au avut loc manifestări la nivel internațional și național, la care au participat călugări, călugărițe, laici animați de exemplul său de preot, călugăr, vicar episcopal, om de presă, păstor de suflete, ajutor al săracilor, apărător neînfricat al credinței, al drepturilor lui Dumnezeu și a demnității umane.

Venerabilul pr. Emmanuel d'Alzon este fondatorul a două congregații: a Augustinienilor Asumpținiști (Părinții Asumpționiști) în anul 1845 și a Surorilor Oblate Asumționiste în anul 1865. Scopul lor comun este de a lucra la venirea Împărăției lui Dumnezeu în suflete prin evanghelizare, caritate, unitatea creștinilor.

Congregației Surorilor Oblate Asumpționiste își desfășoară activitatea în 24 de țări. În țara noastră această familie religioasă este prezentă în viața Bisericii Romano-Catolice din Moldova și București și a Bisericii Greco-Catolice din Oradea și Satu-Mare.

În Bacău, surorile își trăiesc vocația de călugărițe misionare prin proiecte sociale și educative astfel: în comunitatea din cartierul Izvoare - proiect de educație umană și spirituală pentru tinere și animarea vieții liturgice în biserica parohială -, în comunitatea de pe str. Progresului, nr. 45 - proiect educativ și de integrare socială pentru tinere -, precum și în cadrul Casei de Copii "Sfânta Maria" din Barați, instituție apreciată pentru ocrotirea copiilor orfani, abandonați și marginalizați.

În acest context, duminică, 21 noiembrie 2010, la ora 10.30, în cadrul sfintei Liturghii celebrată de pr. decan Isidor Dîscă în biserica "Sfinții Petru și Paul", Surorile Oblate Asumpționiste din comunitățile din Bacău, în comuniune cu surorile lor misionare în lumea întreagă și-au reînnoit voturile religioase (jurămintele călugărești). Prin aceasta, ele s-au angajat să continue a da viață, prin rugăciune și slujire, devizei lor: "Vie Împărăția Ta, Doamne!".

Surorile Oblate Asumpționiste

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 21 noiembrie: Bacău: Surorile Oblate Asumpționiste în sărbătoare


 


lecturi: 51.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat