Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Băcău: Visul lui Dumnezeu în viața mea

Cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la nașterea fondatorului Surorilor Oblate Asumpționiste, pr. Emmanuel d'Alzon, la Mănăstirea "Sfânta Monica" Bacău, ne-am întâlnit în ziua de 20 noiembrie 2010, 34 de tineri și tinere de la liceele din oraș, pentru o zi de reflecție și dialog cu tema Visul lui Dumnezeu în viața mea.

Sr. Felicia și sr. Agneza ne-au propus patru modele de persoane, unele care au răspuns chemării lui Dumnezeu: Samuel, pr. d'Alzon, părinții sfânta Tereza a Pruncului Isus (declarați fericiți de către Sfântul Părinte Ioan Paul al II-lea) și altele în căutarea sensului vieții (gimnastul din filmul "Pacefull Warrior"). Împreună am descoperit valoarea tăcerii, ascultării, rugăciunii, chemării lui Dumnezeu și a aproapelui, libertății, răspunsului nostru și mai ales a iubirii. Ne-am bucurat să vedem complementaritatea chemărilor în Biserică: viața de familie, viața consacrată, preoție. De asemenea, am învățat să nu ne legăm de trecut și să luptăm pentru viitorul nostru trăind bine prezentul. Din toate aceste exemple am înțeles că rugăciunea este arma principală a vieții și că iubirea curată poate învinge orice.

Ziua noastră a fost încununată de participarea noastră la sfânta Liturghie concelebrată de pr. Iosif Dămătăr, paroh de Mărgineni și de pr. Andrei Coceangă, paroh de Izvoare, unde au participat numeroși prieteni și colaboratori laici ai Surorilor Asumpționiste. Apoi, bucuria noastră a continuat să se exprime prin cântece, scenete și alte momente recreative.

În numele tuturor tinerilor participanți mulțumim Surorilor Oblate Asumpționiste pentru spiritul de familie cu care ne-au primit și însoțit.

Cu dorința în suflet de a mai reveni,

Bianca B. și Monica C.

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 20 noiembrie: Băcău: Visul lui Dumnezeu în viața mea


 


lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat