Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Concert de muzică religioasă și orgă

Decanatul Romano-Catolic de Bacău organizează duminică, 21 noiembrie 2010, la ora 19.00, un concert de muzică religioasă și orgă în biserica "Ss. Petru și Paul". Vor interpreta corurile parohiilor romano-catolice din Bacău: "Sfânta Cruce", "Fericitul Ieremia" și "Sfântul Nicolae", precum și corul Seminarului "Sfântul Iosif" tot din Bacău. Evenimentul are loc cu ocazia sfintei Cecilia, sărbătorită la 22 noiembrie, considerată în Biserica Catolică patroana celor care cântă.

Este prima dată când un asemenea concert este organizat la Bacău. Este o inițiativă care s-a născut în rândul credincioșilor laici, din dorința de a marca în biserica sărbătoarea sfintei Cecilia, dar și din dorința de a oferi creștinilor muzică de adevărată calitate. Vor fi interpretate piese religioase având autori celebri, precum W.A. Mozart (Ave verum, Lacrimosa), L. Bordese (Kyrie și Sanctus), C. Frank (Panis angelicus), G. Vivaldi (Gloria), Haydn (Creațiunea), C. Tocănel (Din tronu-ți), Mendelshon etc.

Concertul se va deschide cu o piesă la orgă, Paladio de Karl Jenkins, interpretată de compozitorul Irinel Aciobăniței. Acesta va mai interpreta pe parcursul spectacolului piesa Trumpet Voluntary de John Stanley și alte piese compoziție personală. La sfârșitul concertului, toate corurile vor interpreta împreună piesa Christus vincit, care este imnul de stat al Vaticanului.

Corul Parohiei "Sfânta Cruce" este pregătit de domnul Andrieș Emilian, corul Parohiei "Fericitul Ieremia" de domnul Adrian Farcaș, corul Parohiei "Sfântul Nicolae" de pr. Ciprian Bejan-Piser, iar cel al Seminarului "Sfântul Iosif" de pr. Cristian Ignat.

Sunt așteptați să participe la concert toți iubitorii de muzică religioasă, pentru ca prin cântările măiestre înălțate spre cer să ne apropiem mai mult de Dumnezeu.

Pentru informații suplimentare, persoana de contact este pr. Petru Tamaș (tel. 0753/667107).

Pr. Isidor Dâscă
 


lecturi: 36.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat