Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Coasta de Fildeș: Evanghelizarea comunității din N'Douakro

Anul pastoral, recent început, prevede două zile de evanghelizare desfășurate ambele în timpul sezonului secetos. Prima zi a fost stabilită de Comisia de Evanghelizare din parohia Djebonoua la 17 noiembrie 2010, urmând ca cea de-a doua zi să fie la 12 ianuarie 2011.

Programul evanghelizării este alcătuit de pr. paroh, Gabriel Cimpoeșu împreună cu comisia de evanghelizare a parohiei. Evanghelizarea se desfășoară pe durata unei singure zile.

Miercuri, 17 noiembrie 2010, a fost evanghelizată comunitatea din N'Douakro. Credincioșii din parohie s-au adunat pentru a merge împreună, în cele două mașini ale misiunii, în localitatea N'Douakro. Terenul a fost pregătit de un catehet care a cerut permisiunea de la șeful și de la autoritățile satului pentru acest moment. Ajunși acolo, împreună cu părintele și cateheții, am salutat autoritățile invitându-le la momentul ce va urma.

În centrul acțiunii de evanghelizare a stat sfânta Liturghie, celebrată solemn. Lecturile au fost citite în dialectul baoule de către trei cateheți. O lectură a fost luată din Vechiul Testament, cealaltă din Noul Testament, iar evanghelia a fost luată de la ziua curentă. Toate lecturile au fost citite în limba baoule, limba locală.

Liturghia a fost animată de corul Parohiei Djebonoua. La Liturghie au participat, alături de credincioșii din Djebonoua și din localitățile din împrejur, localnicii cărora li s-a vestit vestea ce bună predicată de părintele paroh și tradusă în limba baoule de către un catehet.

După Liturghie a avut loc un alt moment important: masa împreună, semn al fraternității. Ultima parte a evanghelizării a continuat în același ritm a trăirii și împărtășirii bucuriei credinței. Mai multe grupuri din parohie și din filialele ei au manifestat credința lor prin dansuri și cântece.

Această activitate pastorală a fost o mărturie puternică pentru localnicii din N'Douakro care au auzit pentru prima dată vorbindu-se despre Dumnezeul creștinilor care nu face diferență între oameni și care vrea mântuirea tuturor în mod gratuit.

Sperăm ca acești oameni să răspundă veștii celei bune dusă de credincioșii parohiei noastre: Puteți să ne faceți tot ceea ce vreți, că noi tot credem în Dumnezeu.

Aurelian Herciu și Laurențiu Luca

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 17 noiembrie: Coasta de Fildeș: Evanghelizarea comunității din N'Douakro


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat