Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bogata și Păcuri: Animare misionară AMIM

În zilele de 13 și 14 noiembrie 2010, la invitația părintelui Isidor Mârț, fost misionar în Kenya, părintele Pavel Chelaru și un grup de membri ai Asociației Misionare "Inimă de Mamă" (AMIM) au participat la animări misionare în Parohia "Înălțarea Sfintei Cruci" din satul Bogata, com. Dofteana, jud. Bacău și în Filiala "Sf. Francisc de Asissi", Păcuri.
 

Luând cu ei documente și publicații ale AMIM și ale Centrului Misionar Diecezan (Almanah misionar, Rozariul misterele de misiune, Itinerar misionar, Foaie misionară, Buletin informativ al AMIM), formulare pentru buchete spirituale etc., membrii AMIM au poposit la Bogata sâmbătă seara, în jurul orei 17. Au participat la recitarea Rozariului și la sfânta Liturghie, apoi au avut o scurtă întrevedere cu credincioșii parohiei și au stabilit, împreună cu părintele Pavel Chelaru și cu pr. Isidor Mârț, programul pentru a doua zi.
 

Duminică, la ora 8.30, s-au rugat Rozariul cu misterele de misiune împreună cu credincioșii Filialei Păcuri, apoi au participat la sfânta Liturghie celebrată de părintele Pavel Chelaru, care a ținut și o frumoasă predică misionară. După Liturghie, au urmat mărturiile membrilor AMIM legate de activitățile asociației și de participarea lor la acestea. La ora 11 s-au întors la Bogata pentru a participa, în comuniune cu credincioșii parohiei, la sfânta Liturghie și pentru a da mărturie și acolo despre activitatea lor misionară.
 

În predicile ținute în cele două comunități, părintele Pavel Chelaru a vorbit despre importanța rugăciunii pentru misionari, despre întemeierea Asociației Misionare "Inimă de Mamă" în octombrie 2000, despre carisma acesteia, despre vocația și datoria fiecărui creștin de a fi misionar prin mandatul primit la Botez.
 

Membrii AMIM au vorbit despre iubirea și grija lor maternă față de misionari, despre dorința de a-i sprijini prin rugăciunile și jertfele lor, despre bucuria și recunoștința cu care misionarii primesc aceste manifestări.
 

Deosebit de apreciată a fost mărturia adolescentei Claudia Ciobanu, care simte o mare bucurie în a-i ajuta, după puterile ei, pe misionari și pe copiii din misiuni.
 

Dorind să transmită și altora carisma lor, membrii AMIM i-au invitat pe credincioșii celor două comunități să li se alăture și, după modelul Mamei noastre cerești, să ofere pentru misionari rugăciunile, munca și suferințele lor.
 

Părintele Isidor Mârț, care a fost misionar în Kenya timp de șase ani, a mărturisit cât de mult a simțit ajutorul rugăciunilor noastre, a declarat că suntem mamele spirituale ale Sfinției sale și că dorește să fie asistentul spiritual al grupurilor AMIM care speră că se vor înființa în comunitățile pe care le păstorește.
 

Cu ajutorul lui Dumnezeu, sperăm și noi ca această dorință a părintelui Isidor și a noastră să se realizeze cât de curând.

Eugenia Grosu


 

lecturi: 29.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat