Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Padova: PS Aurel Percă s-a întâlnit cu preoții români din nordul Italiei

PS Aurel Percă i-a convocat la o ședință decanală pe preoții care activează în comunitățile de români din partea de nord a Italiei, în ziua de luni, 8 noiembrie 2010 la Padova.

Întrucât se afla în zonă cu ocazia conferirii sacramentului Mirului în comunitatea din Padova, PS Aurel s-a întâlnit personal cu preoții români din nordul Italiei pentru a discuta probleme care țin de pastorația și organizarea comunităților.

Au fost prezenți 10 dintre cei 13 preoți care formează "Decanatul de Nord", trei dintre ei fiind reținuți de programul pastoral încărcat pe care îl aveau în comunitățile italiene la care sunt cooptați.

Întâlnirea s-a desfășurat în cursul dimineții, debutând cu celebrarea sfintei Liturghii în bazilica "Sfântul Anton". După terminarea sfintei Liturghii, pr. Paul Budău, gazda acestei întâlniri, i-a invitat pe Preasfințitul și pe preoți în sala bibliotecă a Asociației "Casa del Fanciullo din Padova", situată în apropierea bazilicii.

În cadrul discuțiilor avute s-au dezbătut probleme pastorale legate de comunitățile din această zonă a Italiei în care este prezent un preot român, precum și problema legată de numirea unui responsabil-coordonator al preoților din această parte de nord a Italiei, întrucât fostul responsabil, pr. Ionel Jicmon și-a încheiat mandatul său pastoral la Padova, în urma numirii sale ca paroh al comunității catolice din Zaragoza, Spania.

În urma votului exprimat de către preoții prezenți, a fost ales părintele Gheorghe Miclăuș, parohul comunității române din Torino.

Ședința s-a încheiat cu recitarea rugăciunii orei medii. După prânz, preoții și-au luat rămas bun de la PS Aurel, care urmează să se îndrepte spre comunități din zona centru-sud a Italiei.

Pr. Paul Budău

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8 noiembrie: Padova: PS Aurel Percă s-a întâlnit cu preoții români din nordul Italiei


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat