Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

București: Bisericile catolice trag clopotele în semn de protest

Clopotele tuturor bisericilor catolice din București răsună, începând cu data de 8 noiembrie 2010, ora 10.00, în semn de protest față de nerespectarea legii de către investitorii străini de la Millennium Building Development, deoarece aceștia nu au întrerupt lucrările.

Investitorii străini de la Millennium Building Development nu au întrerupt lucrările de construcție la autodenumita clădire "Cathedral Plaza", chiar dacă ele au fost declarate ilegale, prin decizia nr. 1989 dată de Curtea de Apel Suceava la 3 noiembrie 2010.

Reprezentanții Arhiepiscopiei Romano-Catolice București își cer scuze bucureștenilor pentru deranjul provocat, afirmând că "?eapa Cathedral Plaza amenință viața tuturor!".

ÎPS Ioan Robu a salutat decizia dată de curtea de apel Suceava și a subliniat acest moment istoric pe care l-am trăit la 6 noiembrie 2010.

Într-un comunicat de presă dat de Arhiepiscopia Romano-Catolică București se precizează că demolarea clădirii ilegale "Cathedral Plaza" este pe cale sa devină o realitate, urmare a deciziei nr. 1989 a judecătorilor Curții de Apel Suceava care, la data de 3 noiembrie 2010, au schimbat în totalitate decizia nelegală nr.1025/25.06.2009 pronunțată de Curtea de Apel Ploiești.

Tot prin acest comunicat "ARCB solicită în mod ferm intervenția autorităților statului pentru aplicarea legii, având în vedere eforturile ilegale ale celor de la Millennium Building Development, proprietarii țepei din inima Bucureștiului, de a finaliza fraudulos lucrările de construcție ale clădirii, afirmând chiar că aceasta a intrat în circuitul civil, încercând, ca de fiecare dată, să impună puterea pumnului și a tupeului".

În cadrul conferinței de presă, ÎPS Ioan Robu, arhiepiscop mitropolit de București, a afirmat: "Misiunea Justiției este exact aceasta, să restabilească dreptatea, iar magistrații de la Curtea de Apel din Suceava și-au îndeplinit-o cu demnitate, constituind un exemplu pentru conturarea unei jurisprudențe unitare. La Suceava s-a scris mereu istoria, iar acum s-a scris o nouă pagină în cea a justiției române: construcția «Cathedral Plaza» este ilegală de la cel mai adânc subsol și până la ultimul nivel".

"Este prima hotărâre, pronunțată în România, cu privire la anularea unei autorizații de construire a unei clădiri de tip zgârie-nori, care rămâne irevocabilă. S-a creat astfel un precedent care poate fi urmat și de celelalte instanțe", a declarat avocatul Mugur Popescu, avocat la Bîrsan, Popescu și asociații, echipa care reprezintă ARCB.

Radu Georgescu


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat