Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: "Ziua Bucuriei" în ACC

Acțiunea Catolică a Copiilor din Parohia "Sfânta Cruce" din Bacău a organizat "Ziua Bucuriei" sâmbătă, 6 noiembrie 2010. Tema a fost "Călători pe pământ cu privirea spre cer!" și motoul "Cereți și vi se va da" (Mt 7,7). La această zi de bucurie au participat 275 de copii împreună cu 95 de animatori, din 16 parohii din zona Bacău.

Ziua a început cu primirea tuturor copiilor pe chipul cărora se putea vedea nerăbdarea de a fi din nou împreună și bineînțeles de a se juca. Preoții gazdă, pr. paroh Iosif Comorașu și pr. vicar Lucian Adam, au reușit să creeze încă de la început acea atmosferă în care copiii "să se simtă ca acasă". A urmat rugăciunea de început, unde am implorat mijlocirea lui Dumnezeu pentru ca această zi de comuniune să fie într-adevăr una rodnică. Considerând "startul" dat, copiii au fost repede împărțiți pe grupe în funcție de clase, pentru ca fiecare echipă să poată să găsească adevărata comoară a acestei zile parcurgând traseul indicat de fiecare animator.

După ce am parcurs prima parte a traseului, ne-am unit cu toții în jurul altarului pentru sfânta Liturghie, unde l-am rugat pe Dumnezeu să împartă binecuvântarea sa asupra tuturor celor prezenți, dăruindu-ne puterea de a ne bucura în orice clipă a vieții. Părintele Corneliu Gabor, responsabil zonal ACC Bacău, la predica din cadrul sfintei Liturghii ne-a reamintit tuturor valoarea unui "10 curat", de datoriile noastre și de cele patru laturi ale Acțiunii Catolice: latura liturgică, caritativă, formativă și latura cultural-recreativă.

După ce ne-am hrănit atât spiritual cât și trupește, ne-am continuat traseul încercând să ajungem la dezlegarea mesajului zilei. La final, fiecare grupă a prezentat celorlalți copii câte un mic moment artistic pe care l-au pregătit în timpul zilei. După rugăciunea de încheiere, a urmat o nouă serie de dansuri, "Ziua Bucuriei" prelungindu-se datorită entuziasmului participanților, fapt ce demonstrează că într-adevăr ACC este bucurie!

Mulțumim parohiei gazdă, "Sf. Cruce" Bacău, îndeosebi pr. paroh Iosif Comorașu și pr. vicar Lucian Adam, surorilor din Congregația "Maria Bambina", animatorilor și copiilor pentru pregătirea și buna desfășurarea a acestei zile de bucurie.

Îți mulțumim, Doamne, pentru că ne-ai adunat în numele tău pentru a petrece această zi minunată! Îți mulțumim pentru că nu uiți să ne iubești!

Florin Breahnă

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 6 noiembrie: Bacău: "Ziua Bucuriei" în ACC


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat