Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Credincioși din Tomești, Iași și Dancu în vizită la spitalul din Bârnova

În ziua de sâmbătă, 27 noiembrie 2010, membrii Asociației "Sfântul Vincențiu de Paul" din Tomești, însoțiți de credincioși din Tomești, Iași și Dancu, și coordonați de părintele paroh Pavel Chelaru, au organizat obișnuitul praznic pentru răposați la spitalul din Bârnova.

La început părintele Pavel a spovedit și împărtășit o credincioasă catolică, după care ne-am rugat cu toți bolnavii împreună în sala de mese pentru cei morți, pomenindu-l în mod deosebit pe tânărul Iulian Iacob, care a decedat în vara acestui an în spitalul din Bârnova, apoi trupa de clowni "Zâmbește și trăiește" de la Centrul de plasament "Sf. Iosif" din Iași, condusă de sora Petra, le-a oferit câteva numere distractive celor 169 de bolnavi aflați în spital, precum și personalului medical coordonat de asistenta șef Virginia Albert.

După aceea toți credincioși participanți, copii, tineri și adulți, au trecut prin toate saloanele, vizitând fiecare bolnav la patul său de suferință pentru a le împărți câte un pachet cu alimente și îmbrăcăminte. Am fost foarte impresionați de bucuria pe care am citit-o pe fețele tuturor bolnavilor.

Vizita a fost un adevărat succes, întrucât noi am reușit să-i îmbucurăm pe bolnavi, iar bolnavii au reușit să ne îmbucure pe noi. De fapt, Domnul a fost acela care ne-a revărsat din bucuria sa și lor și nouă.

Vizita noastră la spitalul din Bârnova de anul acesta a avut și un caracter ecumenic, întrucât alături de noi a fost, de la început până la sfârșit, părintele ortodox Ștefan Dolgu, asistentul spiritual permanent al bolnavilor care se află în acest spital. Am apreciat cu toții modul frățesc de a se comporta al celor două fețe bisericești.

Mulțumindu-i Domnului pentru ziua minunată pe care am trăit-o împreună cu cei care îi poartă chipul în suferință, ne-am despărțit cu dorința de a ne revede cât mai curând.

Următoarea vizită de felul acesta va fi în luna mai 2011 cu ocazia Zilei Bolnavului.

A consemnat Iulian Lucaci

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 27 noiembrie: Credincioși din Tomești, Iași și Dancu în vizită la spitalul din Bârnova


 

lecturi: 32.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat