Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Un nou preot pentru "Iosefinii lui Murialdo"

Tânărul Marius Martin, originar din Parohia "Sf. Nicolae" Bacău, a fost hirotonit sâmbătă, 20 noiembrie 2010, la Popești-Leordeni, lângă București. El va sluji Biserica în Congregația "Sfântul Iosif" (Iosefinii lui Murialdo), dedicându-se mult activităților cu tinerii și copiii. A fost sfințit preot de ÎPS Ioan Robu, arhiepiscopul de București, la eveniment participând și pr. Isidor Dâscă, decan de Bacău, câțiva preoți din Dieceza de Iași, rude și prieteni. Formarea tânărului preot s-a făcut în mai multe locuri: Roman, Popești-Leordeni și Italia. Ziua hirotonirii a fost un moment mult așteptat, încununarea unui lung drum de pregătire.

În ziua de duminică, 28 noiembrie 2010, prima zi de Advent, părintele a celebrat prima Liturghia în parohia natală, "Sf. Nicolae". Un grup de preoți și seminariști, rudele și prietenii, mulțime mare de credincioși au venit să-l însoțească cu rugăciunea lor. "Îi felicit mai întâi pe părinții părintelui pentru darul făcut Bisericii acum la începutul acestui an dedicat familiei și căsătoriei religioase" - au fost cuvintele părintelui decan Isidor Dâscă la începutul sfintei Liturghii. A urmat apoi o Liturghie frumoasă, cu cântări înălțătoare, rugăciuni profunde și o predică deosebită rostită de pr. Mihai Cătău, rudă a primițiantului, paroh de Tuta. "La ordin!", "Mergi înainte fără să te-ntorci din drum!" "Rugați-vă pentru el" sunt doar câteva dintre gândurile adresate de predicator părintelui Marius. La finalul sfintei Liturghii câțiva copii au rostit poezii, iar corul a intonat La mulți ani!

Emoționat de trăirea unui asemenea eveniment, părintele primițiant le-a mulțumit tuturor celor care pe parcursul anilor în care s-a pregătit pentru sfânta Preoție i-au fost alături. De asemenea, și-a exprimat regretul că pentru cei mai mulți dintre credincioșii parohiei este aproape un necunoscut. Aceasta deoarece în timpul școlii generale, mai ales în vacanțe, stătea la bunici, la Călugăreni, iar apoi, ca seminarist, cea mai mare parte a vacanțelor o petrecea împreună cu comunitatea iozefină.

Pentru cititorii revistei Biserica și Viața, părintele Marius a declarat: "E o bucurie pe care cuvintele nu o pot descrie în totalitate. E harul lui Dumnezeu cel care a lucrat atât de minunat. Sper să mă ridic la înălțimea misiunii la care Cristos m-a chemat. Singur nu voi putea, dar cu el împreună voi reuși! Îi mulțumesc Domnului pentru acest mare dar pe care mi l-a făcut. Dumnezeu să-i răsplătească pe toți aceia care mi-au fost alături".

Pr. Petru-Sebastian Tamaș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 28 noiembrie: Bacău: Un nou preot pentru "Iosefinii lui Murialdo"


 

lecturi: 37.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat