Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Lourdes: Primul congres al institutelor seculare din Europa

La Lourdes (Franța), în perioada 15-17 octombrie 2010 s-a desfășurat Primul Congres al Institutelor Seculare din Europa. Din Dieceza de Iași au participat șase surori din Institutul Secular al Sfintei Tereza a Pruncului Isus, alături de care s-au aflat și trei surori ale aceluiași institut din Elveția, printre care și directoarea institutului, sora Maria-Tereza Candian.

Programul a cuprins momente de rugăciune în diverse limbi europene, printre care și limba română, sfânta Liturghie, procesiune euharistică, procesiune mariană care a cuprins și un cântec în limba română. La această procesiune și la momentele de rugăciune în limba română am fost susținute de pr. Mihai Percă, capelan la sanctuarul marian din Lourdes.

Pe lângă aceste momente au fost și trei conferințe care au avut ca temă principală semnificația semnului sfintei cruci, accentul punându-se pe modul și momentele în care creștinii de astăzi fac semnul sfintei cruci. Vorbitorii au pornit de la viata sfintei Bernadeta și de la prima apariție a sfintei Fecioare la Lourdes, făcând o comparație între felul în care Bernadeta făcea, plină de respect și venerație, semnul sfintei cruci și felul în care creștinul de azi face deseori semnul crucii în zadar, din reflex și fără convingere.

Mulțumim în primul rând bunului Dumnezeu pentru bucuria de a fi participat pentru prima dată la un astfel de eveniment. Mulțumim sorei Maria-Tereza Candian pentru sprijinul financiar oferit participantelor din România, sprijin fără de care nu am fi avut posibilitatea de a vizita acest loc minunat, atât de îndrăgit de cinstitorii sfintei Fecioare.

Deo gratias!

Florentina Șimon

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 15-17 octombrie: Lourdes: Primul congres al institutelor seculare din Europa


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat