Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Consiliu AC - sector tineri, zona Iași

Sâmbătă, 2 octombrie 2010, sectorul tineri al Acțiunii Catolice din Iași a organizat o întâlnire zonală având ca locație Centrul Diecezan Caritas la care au participat tineri reprezentanți ai parohiilor membre ale Acțiunii Catolice și anume: Iași, Tomești, Pașcani, Rădăuți și Răducăneni. Această întâlnire a fost susținută și de membrii consiliului diecezan al Acțiunii Catolice Iași și de asistentul spiritual Pr. Felix Roca.

Un prim obiectiv al acestei întâlniri a fost acela de a ne cunoaște mai bine într-o atmosferă de prietenie, de joc și voie bună, iar cu ajutorul acestei apropieri dând posibilitatea responsabililor de a propune schimburi de experiențe și activități viitoare între parohii.

Ziua a fost îmbogățită și de un moment formativ susținut de pr. Felix Roca prin care am reflectat asupra misiunii noastre ca membri ai Acțiunii Catolice, iar pentru ca răspunsul pe care îl dăm chemării lui Dumnezeu să fie cât mai autentic, asemenea Fecioarei Maria sau Moise, este necesar ca motivația noastră să treacă de la interesul și imaginea personală, teama de a nu fi pedepsiți sau criticați sau dorința de a face parte dintr-un grup cu orice preț la stadiul interiorizării. Acest lucru presupune totodată și trecerea de la postura de spectator la cea de actor. În interesul acestui fapt am încercat cu ajutorul unui joc să dăm posibilitatea fiecăruia de a afla cum reacționează la schimbările și situațiile dificile din societate, grup, familie etc., ca actor sau simplu spectator.

În final, am discutat problemele cu care se confruntă fiecare parohie precum și reușitele din anul asociativ ce a trecut, iar pentru viitor vom încerca să avem o mai bună comunicare și cât mai multe întâlniri la nivel zonal.

Celina Dumitru


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat