Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Ziua Educației

Fundația saleziană "Sfântul Ioan Bosco" din Bacău (str. Tazlăului, 9), în colaborare cu Asociația "Eurocivica", organizează Ziua Educației, ediția a treia, duminică, 17 octombrie 2010, între orele 15.00-17.30 pentru liceeni, studenți, părinți, educatori, profesori.

În prima ediție, anul 2008, am avut ocazia de a o asculta pe prof. Irina Leonte, inspector de religie, asupra situației învățământului religios; pr. Eduard-Mihai Coșa, director spiritual la Seminarul Teologic Liceal "Sf. Iosif", ne vorbise despre faptul cum educația este viața însăși; Dragoș Bălan, din partea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului, a actualizat rolul comunității în integrarea socio-profesională a tinerilor care provin din sistemul de protecție, și în final prof. Agneza Grosu ne-a sintetizat în mod admirabil sistemul preventiv al lui Don Bosco. Totul se încheiase cu prezentarea unui model de profesor, Randy Pausch, din partea prof. Claudia Sabău.

Anul trecut, 2009, am avut oportunitatea de a reflecta mai mult asupra educatorului, privind latura sa de animator socio-educativ; cu acest prilej, dna. Oana Cucu, de la Inspectoratul Școlar Bacau, a dorit să ne prezinte tema Optimizarea comunicării în relația profesor-elev; prof. Danisia Dumea, director la Școala Generală "Mihail Sadoveanu" ne-a introdus în tema Profesor = educator?; prof. Florentina Vieru, director la Școala Generală "Ion Creangă", ne-a amintit Etica în unitățile școlare; din partea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului, ni s-a vorbit despre Importanța serviciilor sociale locale în educația și dezvoltarea copilului, iar pr. Alois Farcaș, SDB, din partea comunității saleziene din Constanța, a clarificat efectiv Profilul animatorului socio-educativ.

Continuăm formarea noastră, iar anul acesta, după cuvântul de primire, o vom asculta pe prof. Dumitru Ficuta, inspector pentru mentorat și educație permanentă, și după care, pr. Petru Tamaș, inspector zonal pentru profesorii de religie catolică, care ne vor încuraja în munca noastră de educatori, persoane adulte ce educă, iubind.

Apoi suntem invitați la reflecții și intervenții libere, dialogând asupra educației și căutând soluții concrete în a fi mărturisitori autentici ai iubirii lui Dumnezeu pe acest pământ.

Va urma un spectacol artistic oferit de grupurile din Oratoriul salezian "Don Bosco".

Pr. Venceslau Grosu, SDB

*

Fundația "Sfântul Ioan Bosco" - Centrul de zi "Dominic Savio", tel: 0234/582330, e-mail: sdbbacau@gmail.ro, www.donboscobc.ro, www.donbosconord.com


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat