Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roma: O zi de bucurie în Domnul pentru tineri

Duminică, 3 octombrie 2010, grupul tinerilor catolici al comunității române din Roma a început activitățile noului an pastoral petrecând împreună o zi de bucurie în Domnul. Susținuți de bunăvoința și ajutorul pr. paroh Isidor Iacovici, am plecat spre seminarul "Don Orione" din Velletri care ne-a găzduit momentele de formare, meditație, rugăciune precum și cele de voie bună.

Pr. Daniel Iacobuț și pr. Mihăiță Blaj ne-au fost însoțitori de nădejde pe drumul redescoperirii bucuriei de a fi împreună sub semnul credinței. Primul moment al zilei a fost cel formativ, în care am fost introduși în arta discernământului interior, o temă care ne-a deschis noi orizonturi de înțelegere a deciziilor luate până în prezent și, sperăm, să ne ajute mai ales în luarea deciziilor de viitor. Au urmat câteva clipe de meditație în care am fost invitați să ne "scanăm" viața la lumina Cuvântului Domnului și să ne reînnoim sufletele printr-o spovadă bună. Sfânta Liturghie a fost însă momentul cel mai intens în care l-am rugat și noi pe Domnul, asemenea ucenicilor, să ne mărească credința și să ne binecuvânteze cu pacea venirii sale în inima fiecăruia prin sfânta Împărtășanie.

Cu sufletele încărcate de entuziasm, ne-am dezlănțuit apoi bucuria de a fi împreună prin jocurile care au colorat cu bună dispoziție a doua parte a zilei. A fost și momentul de a împărtăși, în jurul mesei pline cu tradiționalii mici, planurile și propunerile noastre pentru noul an pastoral. Ne-am repropus să nu renunțăm la întâlnirile noastre duminicale pentru că acestea sunt pentru mulți dintre noi un izvor de putere și curaj pentru a depăși dificultățile vieții noastre de imigranți. Mulțumim Domnului pentru o zi atât de frumoasă, la sfârșitul căreia am pornit fiecare spre casa noastră având zâmbetul pe buze și inima mai împăcată.

Nicodim Nicolaisen


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat