Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Zaragoza: Evenimente în comunitatea catolică română

Liturghie de mulțumire

Duminică, 26 septembrie 2010, în comunitatea românească din Zaragoza (Spania) s-a celebrat o sfântă Liturghie prin care pr. Paul Budău și-a luat rămas bun de la credincioșii acestei comunități. "Părintele paroh" - așa cum ne-a plăcut să-l numim, a activat în comunitate timp de doi ani și jumătate, urmând ca, începând cu 1 octombrie, să-și continue misiunea în Italia, în comunitatea românească din Padova.

La această sfântă Liturghie a fost prezent și pr. Leonard Diac, căruia îi mulțumim pentru participarea Sfinției sale la acest moment important din viață comunității.

În pregătirea sfintei Liturghii au fost implicați atât copiii și tinerii, cât și adulții. Darurile ce au fost prezentate la Ofertoriu le-au adus cei mici, fiind îmbrăcați în frumoasele costume populare românești.

La sfârșitul sfintei Liturghii, părintele Paul ne-a adresat câteva gânduri de învățătură și, totodată, a promis că nu ne va uita.

Din partea comunității i-au fost adresate părintelui câteva gânduri de recunoștință pentru devotamentul și dăruirea cu care ne-a păstorit, gânduri exprimate printr-o poezie, un cântec și un cuvânt de mulțumire, pentru că ne-a ajutat să nu pierdem din vedere "traiul veșnic", să parcurgem cât mai bine "exodul imigrației" și să fim o comunitate deschisă și primitoare.

Vrem, așadar, să-i mulțumim încă odată pentru tot ceea ce a făcut pentru noi, iar bunul Dumnezeu să-l binecuvânteze cu harurile sale! Îi dorim mult succes în noua comunitate! Dumnezeu să va ajute!

Instalarea noului păstor

Duminică, 3 octombrie 2010, în comunitatea românească din Zaragoza (Spania), în cadrul unei frumoase sfinte Liturghii, a avut loc instalarea noului păstor al acestei comunități, în persoana părintelui Ioan Jicmon, jr.

Credincioșii l-au primit cu mare bucurie și au speranța că vor rămâne mereu o comunitate deschisă.

La sfânta Liturghie a fost prezent și pr. Leonard Diac, care a avut misiunea de a ni-l prezenta pe noul păstor, fapt pentru care îi mulțumim.

La finalul celebrării, un reprezentant al comunității i-a adresat părintelui salutul de "Bun venit!", exprimat frumos în versuri.

Îi dorim noului paroh mult succes în activitatea pastorală începută în comunitatea noastră; mulțumim bunului Dumnezeu pentru grija pe care ne-o poartă, trimițându-ne păstori buni sufletești. Părintele Ioan Jicmon a păstorit comunitatea românească din Padova (Italia) timp de aproape nouă ani, iar din octombrie anul acesta a fost transferat la Zaragoza-Spania.

A consemnat Simona Andrei

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 3 octombrie: Zaragoza: Evenimente în comunitatea catolică română


 

lecturi: 34.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat