Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Evanghelizând cu ajutorul blogurilor

"Călătorind" prin internet, te poți bucura de o priveliște largă. Te găsești într-o lume care se aseamănă mult cu cea în care trăim. Găsești lucruri minunate, instrumente foarte utile pentru a le folosi în viață, material mult de studiu ca într-o bibliotecă vastă, dar și mizerie și lucruri urâte. Iar tu trebuie să alegi unde să te oprești și pe ce să pui mâna. E o lume vastă. Doar că e virtuală.

Biserica astăzi ne îndeamnă să avem curajul de a munci și în acest câmp cu toată forța și conștiința că această lume virtuală în care intri cu ajutorul computerului și a altor instrumente asemănătoare. Însuși Sfântul Părinte ne îndeamnă să evanghelizăm internetul și toate mijloacele mass-media.

În acest spirit, pr. lect. univ. dr. Damian-Gheorghe Pătrașcu a început să se delecteze cu o astfel de activitate. Prin blogul său, www.sfintisisfinte.blogspot.com, dorește să ajute pe cei care citesc să se bucure de acest mediu.

În cadrul blogului, găsești reflexii profunde, rugăciuni, citate din sfinții părinți ai Bisericii și din părinții deșertului, poezii creștine, subiecte filosofice, despre viețile sfinților, din învățătura Bisericii Catolice, informații utile și chiar glume de natură religioasă.

Materialele pe care le găsești aici te vor bucura și îți vor folosi cu siguranță.

E bine să susținem și să urmărim cu interes acest blog și toate acele pagini care vorbesc despre faptul că Dumnezeu este prezent în tot locul... chiar și în această lume virtuală!

Pr. Lucian Abalintoaei

* * *

Pr. Damian-Gheorghe Pătrașcu, OFMConv., s-a născut la 23 aprilie 1973 la Nicolae Bălcescu - Bacău. A absolvit Școala Generală de 8 clase în anul 1987 la Nicolae Bălcescu, Liceul Seminarial în anul 1993 la Roman și Institutul Teologic "Sfântul Anton Doctorul" din Padova, Italia. A urmat studii postuniversitare la Institutul Patristic "Augustinianum" din Roma unde a obținut masterul în patrologie și patristică, și la Universitatea "Al.I. Cuza" din Iași, unde a obținut doctoratul în filozofie. A urmat și cursurile Școlii pentru postulatori la Congregația pentru Cauzele Sfinților (2000), unde a obținut diploma de postulator. A fost sfințit preot la 15 iulie 1999 de către ep. Petru Gherghel. A activat ca profesor la Institutul Teologic Franciscan din Roman (martie 2002 - iunie 2004), paroh la Nisiporești (septembrie 2004 - septembrie 2006). Din septembrie 2006 este profesor la Institutul Teologic Franciscan din Roman.


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat