Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Centrul "Te ascult" - o nouă provocare

"Ascultă și înțelege vocile universului, pământului tău, orașului tău, patriei tale, vocile celor suferinzi, a săracilor și a celor oprimați". Sub acest slogan, a avut loc la 2 octombrie 2010, la Roman, inaugurarea centrului "Te Ascult", ce cuprinde un serviciu de consiliere psihologică, spirituală și de asistență socială care se adresează atât tinerilor cât și celor adulți.

În acea sâmbătă, chiar dacă vremea îți cerea parcă să rămâi în casă, Comunitatea Iosefinilor lui Murialdo din orașul Roman a inaugurat un centru de consiliere și îndrumare, sub denumirea "Te Ascult", aflându-se sub atenta îndrumare a preoților iosefini Fabio Volani și Maximilian Horlescu.

Invitat special al acestei festivități a fost părintele Egidiu Condac, președinte al Caritas România, cel care a și binecuvântat de fapt noul centru. Au mai participat și un număr însemnat de oficialități, printre care și domnul deputat Marius Neculai, profesori, preoți din parohiile din oraș, cât și un grup însemnat de tineri.

Cuvântul de deschidere l-a avut părintele Maximilian Horlescu, care a explicat pe scurt carisma iosefină, cât și activitățile desfășurate de iosefini în orașul Roman. Au mai luat cuvântul Marco de Magistris, călugăr iosefin și președinte al FISEM România, precum și părintele Alejandro Bazán, vicar general al congregației și responsabil cu pastorația tineretului.

Acest centru a fost posibil prin ajutorul organizației Renovabis din Germania, care a susținut și sprijinit acest proiect cu o importantă sumă de bani, cât și prin aportul Caritas Iași.

Acest centru "Te ascult" se dorește a fi un loc unde orice tânăr și nu numai poate găsi un sprijin în căutarea sensului vieții, iar pentru copii, un loc de unde pot coresponda prin internet, cu părinții lor, aflați peste hotarele țării.

De asemenea, tot sâmbătă, a avut loc și o întâlnire cu animatorii din oraș și din împrejurimi, aceasta dorindu-se a fi un moment de revizie a activităților estive, cât și un moment de a da idei noi pentru următoarea "Vară Împreună", dat fiind faptul că anul viitor se vor împlini zece ani de când Comunitatea Iosefinilor lui Murialdo din Roman, a inițiat acest campus, la nivelul orașului Roman.

A consemnat fr. Mihai Lazăr

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 2 octombrie: Roman: Centrul "Te ascult" - o nouă provocare


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat