Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Huși: Ziua Vârstnicului

În Parohia "Sfântul Anton" din Huși a fost marcată Ziua Vârstnicului la 1 octombrie 2010.

Ziua de 1 octombrie a fost pentru cei din Municipiul Huși cu adevărat o zi în care fiecare persoană s-a simțit iubită și în același timp valoroasă pentru ceea ce este și trăiește. Pentru un timp suferințele și problemele zilnice au fost puse deoparte într-un loc în care nu se mai simțeau atât de mult.

Împreună cu Parohia "Sfântul Anton", cu grupul de persoane care fac parte din Grupul "Sfânta Tereza a Pruncului Isus", cu tinerii din parohie, copiii și mulți alți invitați, am pregătit sărbătoarea având astfel un dublu rol: ziua vârstnicului și ziua celor care fac parte din grupul terezinelor.

Am început sărbătoarea prin a-i transporta pe cei mai greu deplasabili cu mașinile: cu mașina centrului nostru de către noi, cu mașină părintelui paroh Andrei Ciobănică, cu mașină părintelui vicar Cristi Hodea și cu alte mașini ale aparținătorilor.

A urmat sfânta Liturghie celebrată la ora 18.00 de părintele vicar unde toți i-am oferit Domnului viața noastă cu tot ceea ce are ea: bucurii, dar și necazuri, sănătate, dar și boală, împliniri, dar și eșecuri și lista poate continua; fiecare am primit o mângâiere.

După aceea ne-am prezentat toți în sală tineretului unde ne așteptau tinerii și copii pentru a ne prezenta cântece, dansuri și multe altele, iar doamnele gospodine împreună cu noi îi așteptau pe toți cu sarmale, cozonac, prăjituri și sucuri.

Am fost uimite de disponibilitatea de care au dat dovadă mai multe femei cu experiență în a pregăti mult așteptatele sarmale, dar nu cu carne fiindcă era în zi de vineri, ci cu ciuperci, care se lăsau cu adevărat să fie mâncate. Cozonacul ne-a fost pus la dispoziție de părintele paroh.

După toate aceste momente unii mai în vârstă decât alții nu puteau decât să exprime bucuria în trăirea acestor evenimente pe care mulți speră să le mai putem organiza. Sunt momente în care s-au întâlnit unii după ani de zile întrebarea fiind această: ce mai faci? cum o mai duci cu sănătatea? mai locuiește cineva cu tine sau ești singură?

La încheierea acestui eveniment am pregătit câte un rozariu din fosfor și câte o iconiță.

Cu părere de rău că s-au terminat aceste momente ne-am pus din nou mașinile la dispoziție și am reînceput transportul persoanelor la domiciliu.

Ne-am bucurat mult și noi pentru că am putut organiza această sărbătoare, aș numi-o eu, unde fiecare dintre noi a pus umărul pentru ca să fie cât mai bine organizată și ca toți împreună să ne simțim bine.

Urmează ca în zilele următoare să pregătim câte un mic cadou și celor care din cauza condiției fizice nu au putut participa. În gândul nostru au fost și ei prezenți și mergem cu multă bucurie pentru a-i face să se simtă fericiți.

Mulțumim preoților din parohie pentru tot ajutorul pe care l-au oferit și tuturor persoanelor care ne-au ajutat pentru că sărbătoarea de "Ziua Vârstnicului" să fie cât mai frumoasă.

Sr. Adriana Miclăuș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto:


 

lecturi: 13.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat