Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: "Ziua Bucuriei" în ACC

La Mănăstirea "Don Orione" din Iași, sâmbătă, 30 octombrie 2010, a avut loc "Ziua Bucuriei", organizată de Acțiunea Catolică a Copiilor. Tema a fost "Călători pe pământ cu privirea spre cer!" și motoul "Cereți și vi se va da" (Mt 7,7). Au participat 124 de copii împreună cu 37 de animatori, din șase parohii ale zonei Iași: Poiana Micului, Huși, Pașcani, Parohia Iași "Sf. Tereza a Pruncului Isus", Parohia Iași "Sf. Anton" și Parohia Iași "Adormirea Maicii Domnului".

Sărbătoarea a început cu rugăciunea de început, unde am implorat mijlocirea lui Dumnezeu pentru ca această zi de comuniune să fie într-adevăr una rodnică. Apoi a urmat ceea ce copiilor le place cel mai mult să facă, și anume să se joace. Lucrul pe echipe și diversele probe la care au fost supuși copii a facilitat comunicarea, legarea de noi prietenii .

La mijlocul acestei zile de bucurie, ne-am unit cu toții în jurul altarului pentru sfânta Liturghie, unde l-am rugat pe Dumnezeu să împartă binecuvântarea sa asupra tuturor celor prezenți, dăruindu-ne puterea de a ne bucura în orice clipa a vieții. Totodată am dorit să-i mulțumim lui Isus pentru că am reușit să petrecem împreună, copii și animatori, o zi în care am reușit să învățăm să ne aflam în comuniune cu noi înșine, dar și cu alți copii.

Părintele Marcelin Blaj, vicar la Parohia Iași "Sfânta Tereza a Pruncului Isus", la cuvântul de învățătură din cadrul sfintei Liturghii, a accentuat faptul că noi, cei care am participat la această zi a bucuriei, suntem în comuniune cu copiii și adolescenții din Acțiunea Catolică din Italia, care, în aceeași zi, s-au întâlnit cu Sfântul Părinte papa Benedict al XVI-lea la Roma, în Piața "Sfântul Petru" pentru a petrece împreună momente de bucurie și de rugăciune. La această întâlnire a participat și o delegație din partea Acțiunii Catolice din România.

După prânz, a urmat momentul de formare prezentat de părintele Cristian Hodea, asistent spiritual pe zona Iași, sectorul copii. Părintele a accentuat faptul că trebuie să cerem de la Dumnezeu să fim în primul rând ascultători față de cuvântul său, dar și față de părinți și să cerem să fim o călăuză pentru ceilalți copii, un exemplu bun pentru cei care ne înconjoară.

A urmat programul artistic și premierea. În cadrul programului artistic, copiii de la Poiana Micului au cântat în limba polonă cântecele "Domnul nostru" și "Iubirea Domnului", iar copii de la Parohia "Sf. Tereza a Pruncului Isus" din Iași au prezentat sceneta "Poarta Raiului". Copiii au petrecut împreuna prin dans și voie bună, după care a urmat rugăciunea de încheiere.

Îți mulțumim, Doamne, că ne-ai învățat prin această zi să ne bucurăm împreună de iubirea pe care ne-o oferi și ajută-ne să urmăm mereu calea spre tine.

Tereza Bejan

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 30 octombrie: Iași: "Ziua Bucuriei" în ACC


 

lecturi: 26.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat