Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Hramul Liceului Catolic "Sfânta Tereza a Pruncului Isus"

La 1 octombrie, zi în care Biserica Catolică o sărbătorește pe Sfânta Tereza a Pruncului Isus, Liceul Catolic din Iași și-a celebrat într-o atmosferă deosebită hramul. Anul acesta, noutatea a constat în organizarea acestei sărbători la Casa "Xaverianum", unde din această toamnă funcționează noul cămin rezidențial pentru elevii Liceului Catolic.

Sfânta Liturghie a fost prezidată de Preasfințitul Petru Gherghel, care a fost întâmpinat cu pâine și sare și cu multă bucurie de către cei prezenți. La sărbătoare au participat, pe lângă elevii și preoții profesori ai liceului, alți preoți invitați, din partea Școlii Normale "Vasile Lupu", doamnele directoare Mihaela Ungureanu și Viorica Codreanu, numeroși profesori din cadrul acestei școli, foști elevi și alți credincioși.

Sărbătoarea a avut un întreit caracter:

  • sărbătorirea patroanei liceului, sfânta Tereza;

  • inaugurarea, în mod oficial, a Căminului "Xaverianum", ca fiind cămin rezidențial pentru elevii Liceului Catolic;

  • aniversarea a 15 ani de când, prin bunăvoința doamnei director al Școlii Normale din acea vreme, prof. Mariana Purțuc, și a corpului profesoral, a început în mod oficial colaborarea dintre Biserica Catolică și Școala Normală, prin înființarea mai întâi a Școlii Postliceale de Psihopedagogie Specială și Asistență Socială - primul coordonator fiind pr. Pavel Chelaru -, și apoi a profilului de teologie romano-catolic, la nivel liceal. Cei care s-au mai aflat în fruntea acestei școli sau a profilului sunt: pr. Ioan Jicmon (1996-1998), pr. Benone Lucaci (1998-2003), pr. Paul Budău (2003-2006), doamna prof. Mariana Purțuc (2006-2008), iar din 2008 din nou pr. Benone Lucaci.

În cadrul predicii, pr. Iosif Dorcu a subliniat actualitatea sfintei Tereza, prezentând-o ca model accesibil de sfințenie tinerilor de astăzi. Preasfințitul a reiterat necesitatea de a învăța de la Tereza cea mai frumoasă și mai importantă artă, arta iubirii.

Întăriți de cuvintele și binecuvântarea împărțită de episcopul nostru, precum și de bucatele servite la agapa frățească de după celebrare, elevii și profesorii Liceului Catolic din Iași sunt siguri că vor avea un an școlar cu multe împliniri frumoase.

Pr. Claudiu Robu


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat