Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Împreună, cu bucurie!

Cu multă veselie, noi, copiii și animatorii din Acțiunea Catolică a Copiilor din zona Roman, ne-am adunat sâmbătă, 30 octombrie 2010, la Roman, în Parohia "Inima Neprihănită a Mariei", pentru a ne bucura și a fi împreună la marea sărbătoare a Zilei Bucuriei.

Aceasta s-a deschis cu programul de dimineață care a constat în jocuri, la care prichindeii au participat strângând bilețele pentru a lua parte mai apoi la tombola de după amiază.

Momentul de formare a fost cu totul special, reușind să avem în mijlocul nostru tabloul de la Ziua Diecezană a Copiilor. Copiii, la invitația pr. Iulian Roca - cel care a ținut momentul de formare -, s-au apropiat de altar, pentru a fi împreună și mai aproape de Isus, aspectul esențial accentuat, de altfel, al momentului de formare. Au înțeles importanța momentelor petrecute în biserică, în fața altarului, aceștia ascultând o povestioară despre modul în care copiii care se apropie de Biserică - prin celebrările litugice, momentele de cateheză, jocuri făcute împreună - sunt mai buni cu cei din jur.

A urmat apoi o celebrare penitențială în cadrul căreia copii și-au mărturisit păcatele și s-au pregătit așa cum se cuvine pentru celebrarea sfintelor taine. În cadrul sfintei Liturghii, cei mici au demonstrat prin participarea lor intensă că Isus este prietenul lor, aceștia lăudându-l, preamărindu-l și cântându-i cântece de mărire. Pr. Claudiu Robu le-a ținut copiilor cuvântul de predică în care le-a vorbit despre adevărata bucurie a copilului, a fi împreună cu ceilalți, aproape de Isus, în Biserică.

După amiaza, copiii și animatorii s-au deplasat la Centrul Educativ "Sfântul Leonard Murialdo" al Congregației "Sfântul Iosif", Iosefinii lui Murialdo, unde s-a desfășurat a doua parte a programului și, după ce s-a servit prânzul, ne-am împărțit pentru a fi cât mai activi la jocurile pregătite. O parte din prichindei au dansat, o altă parte s-au jucat, iar alții au participat la olimpiada în urma căreia au fost apreciați cu medalii.

Sărbătoarea s-a încheiat cu înmânarea diplomelor de participare parohiilor prezente și cu o rugăciune de final.

Această zi de bucurie a fost deosebită prin toate momentele ei, în final reușind să vedem că cei mici ne părăsesc cu zâmbetul pe buze și cu dorința de a ne reîntâlni curând pentru a fi împreună în numele lui Cristos Isus, prietenul nostru.

Iulia Georgiana Olteanu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 30 octombrie: Roman: Împreună, cu bucurie!


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat