Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roma: Delegație din România la Întâlnirea copiilor din Acțiunea Catolică cu Sfântul Părinte

Sâmbătă, 30 octombrie 2010, peste 80.000 de copii și adolescenți din Acțiunea Catolică Italiană, însoțiți de părinți, educatori și preoți, se vor întâlni cu papa Benedict al XVI-lea în Piața "Sf. Petru". Întâlnirea are tema "C'è di più! Diventiamo grandi insieme" - "Este ceva mai mult! Devenim mari împreună". La acest eveniment va fi prezentă și o delegație din România cu membri și din Dieceza de Iași.

Franco Miano, președintele Acțiunii Catolice Italiene, a explicat că această întâlnire este manifestarea unei asociații care de o obicei lucrează cu discreție în parohii, dar care de data aceasta dorește să se reunească împreună, pornind de la cei mai mici, în fața Sfântului Părinte, pentru a manifesta valoarea credinței creștine și atașamentul față de Biserică. Întâlnirea este și o concretizare imediată a angajamentului față de educație, o manifestare plină de speranță a încrederii în protagonismul copiilor și în capacitatea pe care aceștia o au, după posibilitățile lor, de a aduce o contribuție semnificativă la misiunea Bisericii și în societate. Această misiunea nu se îndeplinește în mod izolat, ci se crește împreună, copii, părinți, educatori.

Vor fi împreună, în Piața "Sf. Petru", 30.000 de adolescenți (14-18 ani), 50.000 de copii (4-14 ani), 10.000 de educatori, mii de părinți, peste 50 de episcopi, peste 500 de preoți. Vor fi prezente delegații din mai multe țări: Argentina, Burundi, România, Rusia, Spania, ?ara Sfântă etc. Întâlnirea cu Sfântul Părinte se va desfășura sub formă de dialog. Un copil, o adolescentă și un educator vor adresa întrebări papei, iar acesta va oferi răspunsurile sale. În așteptarea papei va avea loc un program de mărturii însoțite de momente artistice. După-amiaza sunt programate două evenimente paralele, în două piețe diferite ale Romei, pentru copii și pentru adolescenți.

La acest eveniment Acțiunea Catolică din România (ACRO) va fi reprezentată de o delegație a sectorului copii: pr. Florin-Petru Sescu (asistent spiritual ACRO - sectorul copii și asistent spiritual Acțiunea Catolică "Sf. Iosif", Iași), Bernadeta Farțade-Gabor (vicepreședinte ACRO - sectorul copii și secretar Acțiunea Catolică "Sf. Iosif", Iași), Raluca Fernea (consilier ACRO - sectorul copii și președinte ASTRU Cluj), Ana Maria Cobzaru (consilier ACRO - sectorul copii și responsabilă Acțiunea Catolică a Copiilor - zona Roman), Veronica Ilie (membră ASTRU Târgu-Mureș).

Prin grija deosebită a Acțiunii Catolice din Italia, pr. Florin-Petru Sescu și Bernadeta Farțade-Gabor vor prezenta în Piața "Sf. Petru" salutul din partea Acțiunii Catolice din România, iar un membru al delegației îl va saluta personal pe Sfântul Părinte și îi va încredința un cadou din partea copiilor și adolescenților din România. Saluturi ale membrilor delegației din România vor fi prezentate și în cadrul celor două evenimente din după-amiaza zilei de 30 octombrie.

În ziua de 4 mai 2008, când Acțiunea Catolică Italiană sărbătorea 140 de ani de la înființarea ei, Oana Tuduce, președinta Acțiunii Catolice din România, a transmis, în prezența Sfântului Părinte, mesajul Acțiunii Catolice din România. În salutul său a amintit, în mod special, de Ziua Tineretului care avea loc concomitent la Bacău și a transmis papei Benedict al XVI-lea urările tinerilor din Dieceza de Iași.

Evenimentul poate fi urmărit integral pe TV2000 (www.tv2000.it) începând cu ora 8.30, iar de la ora 12.00 la ora 13.00, RAIUNO (www.raiuno.rai.it) va difuza în direct momentul întâlnirii cu papa Benedict al XVI-lea.

Pr. Felix Roca

* * *

ACC organizează Ziua bucuriei


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat