Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Padova: Un nou dar de la Domnul

Credincioșii romano-catolici români din Padova au sărbătorit duminică, 24 octombrie 2010, cu mare bucurie, primirea noului paroh la biserica "Beato Pellegrino".

După activitatea rodnică a părintelui Ionel Jicmon, desfășurată pe parcursul a nouă ani, episcopul Diecezei de Iași, PS Petru Gherghel, a numit paroh al comunității noastre pe părintele Paul Budău.

Sfânta Liturghie a avut loc la ora 11.00. Toți credincioșii, de la mic la mare, împreună cu părintele vicar Claudiu Ianuș și cu pr. Elia Ferro, responsabilul cu pastorația migranților din Padova, l-au întâmpinat pe noul părinte paroh în fața bisericii.

Celebrarea a început cu momentul emoționant al îmbrăcării hainelor sfinte în fața altarului la care avea să slujească imediat părintele, moment în care am simțit emoția celebrărilor de acasă, chiar dacă eram departe de țară și de cei dragi.

Ritualul a mai cuprins mărturisirea de credință, încredințarea cheilor bisericii din partea delegatului episcopal, invocarea Duhului Sfânt ca să coboare cu darurile sale asupra părintelui aflat la acest început de slujire a comunității noastre.

Sfânta Liturghie a fost specială și datorită contribuției și implicării întregii comunități de credincioși: de la consiliul pastoral și corul care a susținut cântările, până la copiii și tinerii care vor primi în curând sfântul Mir.

La sfârșitul sfintei Liturghii, o reprezentantă a parohiei noastre a adresat urarea de bun venit noului paroh, asigurându-l de tot sprijinul, colaborarea și rugăciunea noastră în acest itinerar pe care-l vom parcurge împreună.

Cu zâmbetul pe buze și cu emoție, părintele Paul ne-a împărtășit bucuria prezenței sale în mica noastră comunitate, a mulțumit tuturor celor prezenți și ne-a îndemnat ca împreună să facem "totul pentru Dumnezeu".

Celebrarea s-a prelungit apoi cu un mic aperitiv, timp în care am avut posibilitatea să-l salutăm personal pe părintele și să-i adresăm bun venit.

A consemnat Irina Gherguț

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto:


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat