Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Ierusalim: Un congres pentru femei catolice din toată lumea

Adunarea UMOFC la centenarul său

Adunarea care coincide cu centenarul Uniunii Mondiale a Organizațiilor Feminine Catolice (UMOFC) se va desfășura între 5-11 octombrie 2010 la Institutul Pontifical Notre Dame din Ierusalim.

Tema adunării va fi "Îmi veți martori" (Fap 1,8).

Obiectivul UMOFC este acela de a promova prezența, participarea și coresponsabilitatea femeilor catolice în Biserică și în societate pentru a le facilita în îndeplinirea misiunii lor de credință și pentru a lucra pentru dezvoltarea umană și pacea în lume.

Uniunea Mondială este compusă din aproape 100 de organizații de femei catolice, care reprezintă peste 5 milioane de femei care acționează în peste 60 de țări și au fost recunoscute de Conferințele lor episcopale.

Consiliul Pontifical pentru Laici a înființat UMOFC ca asociație publică internațională de credincioși.

În momentul în care UMOFC celebrează 100 de ani de slujire a femeilor în favoarea femeilor, a Bisericii și a societății, organizația consideră potrivit, afirmă un comunicat, "să meargă la rădăcinile credinței noastre, pământul pe care l-a străbătut Isus, pentru a-l întâlni în mod special".

Prin programul liturgic și spiritual prevăzut și ascultarea Sfintelor Scripturi, proclamate în locurile sfinte, cel care convoacă adunarea speră ca participantele să crească în raportul lor cu Isus Cristos și să se simtă inspirate de modelul Sfintei Fecioare Maria.

Liturghia de deschidere va fi celebrată de Preafericirea Sa Fouad Twal, patriarh latin de Ierusalim.

Ludmila Grygiel, scriitoare poloneză care a lucrat mult asupra vieții matrimoniale și familiei și asupra antropologiei creștine, va fi vorbitoarea principală despre tema "Voi sunteți martore de Iubire".

Marguerite Peeters, ziaristă și scriitoare, întemeietoare și directoare generală a Institute for Intercultural Dialogue Dynamics, care studiază schimbarea culturală globală, va prezenta "Cum să fii un martor al lui Cristos într-o lume globalizată".

Christine Vollmer, întemeietoare și președintă a Alianței pentru Familie, o organizație care se dedică orientării copiilor și tinerilor spre o viață familiară și comunitară sănătoasă, fericită și stabilă, va prezenta "Importanța formării pentru a fi un martor eficient în lumea de astăzi".

Florence Gillet, teologă franceză și scriitoare, care a publicat lucrări despre Maria, Tereza de Lisieux și Chiara Lubich, va vorbi despre "Maria, martoră a Iubirii lui Dumnezeu, ieri și astăzi".

Ana Cristina Villa Betancourt, membru al Fraternității Mariane a Reconcilierii, este responsabilă a Secției Femei din Consiliul Pontifical pentru Laici și va prezenta "Isus și femeile: a-l întâlni, a-l urma, a fi martorii săi".

Diferiți oratori vor oferi formare spirituală pentru 500 de femei înscrise, provenind din toată lumea, pentru ca să poată fi martore fidele ale lui Isus.

Realitățile vieții vor fi prezentate de o serie de femei creștine prezente în Țara Sfântă: Claudette Habesch, directoare a Caritas Ierusalim; Hanadi Soudah-Younan, profesoară la Universitatea din Betleem; sora Maria Grech, FMM, directoare a Centrului Familiei Franciscane la Betleem.

Reprezentanți ai tinerilor focolarini interconfesionali, organizați de Lina Morcos, se vor confrunta asupra eforturilor pentru a construi pacea pentru toți.

Participanții vor asista la Liturghia duminicală în diferite parohii de rit latin și melkit, pentru a întâlni "pietrele vii" ale Bisericii, creștinii din Țara Sfântă.

Delegații organizațiilor membru vor adopta rezoluții, vor alege noi lideri și vor lucra pentru a asigura aplicabilitatea și fidelitatea lui UMOFC, în așa fel încât generațiile viitoare de femei catolice să poată crește în cunoașterea și în iubirea credinței cu care cele actuale au fost confirmate, pentru ca și ele să poată fi martore ale credinței.

(După Zenit, 4 octombrie 2010)

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat