Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Episcopul de Hong Kong în vizită la Institutului Teologic Romano-Catolic

PS John Tong Hon, episcop de Hong Kong, alături de prelatul Albert Holenstein, a vizitat Institutul Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif" din Iași, luni, 25 octombrie 2010, și a avut o întâlnire cu seminariștii în Aula Magna a Institutului, urmată de un moment de rugăciune pentru Biserica din China în capela seminarului. Întâlnirea a fost moderată de pr. dr. Wilhelm Dancă, rectorul institutului.

Vizita prelatului chinez a fost ocazionată de participarea sa la o serie de celebrări la Bregenz (Austria), menite să comemoreze aniversarea a 1400 de ani de la evanghelizarea acestei regiuni de către sfântul Columban. Episcopul Hon s-a gândit să-l viziteze apoi pe prelatul Albert Holenstein, fost paroh la Bregenz mulți ani și totodată un prieten și un binefăcător al său, deoarece prelatul Holenstein l-a susținut pe Monseniorul Hon în perioada 1964-1969, când Excelența sa și-a efectuat studiile la Roma.

Născut în 1939 în Hong Kong, într-o familie necreștină, episcopul Hon a primit Botezul pe când avea șase ani. Datorită condițiilor războiului, familia sa s-a mutat în sudul Chinei, iar după preluarea puterii de către comuniști, a emigrat în Macao, unde în 1951 a intrat în seminar. A fost hirotonit preot la Roma în anul 1966, și după hirotonire a activat în Hong Kong, fiind profesor de teologie dogmatică și decan al Facultății de Teologie de aici, fiind în anul 1992 numit vicar general al Diecezei de Hong Kong. A fost consacrat episcop auxiliar de Hong Kong în 1996, iar din anul 2009 este episcop diecezan de Hong Kong.

Episcopul Hon ne-a prezentat realitatea Bisericii Catolice din China și ne-a familiarizat cu situația politică a acestei țări. Mărturia sa i-a făcut pe cei prezenți să conștientizeze încă o dată catolicitatea Bisericii, pentru care mesajul evanghelic nu cunoaște nici un fel de barieră.

Andrei Dumitrescu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 25 octombrie: Iași: Episcopul de Hong Kong în vizită la Institutului Teologic Romano-Catolic


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat