Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Ziua Mondială a Misiunilor

La Iași, în catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină", în ziua de duminică, 24 octombrie 2010, a fost marcată Ziua Mondială a Misiunilor în mod deosebit prin sfânta Liturghie de la ora 11.00, prezidată de PS Franz-Peter Tebartz-van Elst, episcop de Limburg-Germania. A concelebrat episcopul Petru Gherghel, alături de alți preoți ai Diecezei de Iași.

În toate bisericile romano-catolice din lume a fost celebrată, la 24 octombrie, Cea de-a 84-a Zi Mondială a Misiunilor. Episcopul Petru Gherghel l-a invitat pe episcopul Franz-Peter Tebartz-van Elst din Germania, fiind în aceste zile în vizită în Dieceza de Iași, pentru a sărbători acest moment important din viața Bisericii Universale, la Liturghia solemnă din catedrala din Iași.

În predica sa, episcopul Franz-Peter Tebartz-van Elst a subliniat comuniunea dintre Bisericile din lumea întreagă, dar și legătura de prietenie și colaborare dintre Dieceza de Iași și Dieceza de Münster (Germania), dieceza natală a episcopului oaspete. În același timp episcopul a explicat cum Maica Tereza de Calcuta, prin spiritualitatea sa, și-a educat surorile sale prin rugăciune și iubire fraternă să fie un exemplu în Biserică. Acest mod de viață creștină a fost propus în mod insistent în multe comunități din Germania pentru a-i ajuta pe credincioși să fie deschiși, prin gesturi de caritate, spre lumea întreagă, mai ales spre cei săraci. Episcopul Franz-Peter a menționat că, în cele câteva zile, cât a rămas în Dieceza de Iași, a vizitat mai multe comunități și proiecte ale Asociației Caritas, remarcând progresul făcut în ultimii ani de Biserica noastră locală prin foarte multe inițiative de caritate în sprijinul celor săraci.

Episcopul Petru Gherghel, la sfârșitul Sfintei Liturghii și-a exprimat gândul său de mulțumire și prețuire față de sprijinul pe care l-a primit Dieceza de Iași, mai ales în timpul perioadei comunismului, din partea unor dieceze din Germania, în special a celei din Münster. Comuniunea creată între Biserica noastră locală și alte Biserici din alte țări a maturizat în noi simțul răspunderii față de alte Biserici și comunități ecleziale din țările de misiuni, astfel încât, în prezent Dieceza de Iași are misiuni și misionari în Kenya, Coasta de Fildeș și Ecuador.

Pr. Claudiu Iștoc

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 24 octombrie: Iași: Ziua Mondială a Misiunilor


 

lecturi: 24.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat