Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Câmpulung Moldovenesc: Relicvele fericitului Ieremia Valahul din nou pe plaiuri bucovinene

Duminică, 24 octombrie 2010, în biserica parohială închinată sfintei Fecioare Maria, Regina Rozariului, începând cu ora 9.30, a avut loc ceremonialul primirii și prezentării credincioșilor spre venerare a unui fragment din relicvele fericitului Ieremia Valahul, primul dintre români ridicat la cinstea altarelor Bisericii Romano-Catolice.

La începutul sfintei Liturghii, s-a dat citire documentului care atestă autenticitatea acestei relicve încredințate spre venerare credincioșilor parohiei și întregului oraș și ținut, căci, așa cum a declarat Sfântul Părinte papa Ioan Paul al II-lea de fericită amintire, "fericitul Ieremia este o punte între Răsărit și Apus", de către părintele Ubaldo Oliviero, rectorul sanctuarului diecezan "Fericitul Ieremia" din Onești, document al cărui text îl reproducem în continuare:

"Confirmăm și atestăm în fața tuturor acelora la care va ajunge această scrisoare, că am extras aceste particule de oase din relicvele autentice ale fericitului Ieremia, pe care, închizându-le într-un cristal și înzestrându-le cu sigiliul nostru, le-am așezat într-o teacă metalică rotundă. Așadar, încredințăm acest atestat, întărindu-l cu semnătură și ștampilă".

După proclamarea sfintei Evanghelii a duminicii a XXX-a de peste an de către părintele diacon Eugen Murariu, credincioșii au primit cuvântul de învățătură rostit de către părintele Eugen Giurgică, ocazie cu care credincioșii au putut afla din nou detalii despre viața fericitului și au fost îndemnați de a-i urma virtuțile alese.

La sfârșitul sfintei Liturghii a fost oferită binecuvântarea solemnă prin mijlocirea fericitului Ieremia Valahul, după care credincioșii au putut venera, fiecare, în particular, sfânta relicvă care va rămâne în mijlocul lor pentru totdeauna, putând să alerge la mijlocirea lui în orice moment.

Fie ca toți aceia care prin rugăciune se încredințează mijlocirii și ajutorului fericitului să dobândească pentru ei și cei dragi ai lor, în mod special cei bolnavi și pentru lumea întreagă binecuvântare de la Domnul.

Pr. Eugen Giurgică, OFMCap.

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 24 octombrie: Câmpulung Moldovenesc: Relicvele fericitului Ieremia Valahul din nou pe plaiuri bucovinene


 

lecturi: 17.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat