Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Întâlnire națională a terezinelor

Responsabilele tuturor comunităților din țară, din cadrul Institutului Secular "Sfânta Tereza a Pruncului Isus", s-au întâlnit în ziua de 23 octombrie 2010, la mănăstirea "Don Orione" din Iași, pentru un schimb de idei pe tema "Formare prin mărturisirea Evangheliei". Acordând atenție semnelor timpului, pentru a promova carisma de fidelitate față de Biserică și cu deplină disponibilitate față de ceea ce ne cere Dumnezeu în acest ceas, terezinele și-au arătat bucuria de a se ruga, de a sluji și de a propovădui Evanghelia.

Ziua a debutat cu cântarea Laudelor, după care a conferențiat pr. Giuseppe Albisetti, spiritualul nostru de la Lugano (Elveția), o reflecție despre comemorarea a 75 de ani de la moartea venerabilului fondator, Mons. Aurelio Bacciarini. În continuare, Agnesa Husaru (Buhonca) a vorbit despre "Mărturisirea Evangheliei în calitate de catehet și ajutor parohial"; Ana Toma (Huși), despre "Mărturisirea Evangheliei în lumea economiei"; Maria Petre (Bacău) despre "Mărturisirea calității de mamă și văduvă", iar Ecaterina Hanganu (Iași) a conferențiat despre "Medici sfinți: cum să le urmăm exemplul în viața noastră".

Sfânta Liturghie de la ora 12 a fost celebrată de pr. Anton Despinescu, spiritualul terezinelor din Iași, împreună cu pr. Giusepe Albisetti, pr. Gabriel Bucur, paroh la Poiana Micului (Suceava) și pr. Marius-Stanislav Bucevski, paroh la Solonețu Nou (Suceava).

După masa de prânz, am trăit un minunat moment de comuniune: cu tort, lumânări, flori, șampanie, felicitări și cântece dedicate directoarei generale, Maria-Tereza Candian, pentru ziua onomastică. Apoi terezienele s-au întors în sala de conferințe pentru a continua discuțiile. Maria-Emanuela (Câmpina) ne-a prezentat, pe scurt, lucrările Congresului Institutelor seculare din Europa, ce s-a desfășurat la Lourdes (15-17 octombrie 2010).

Ziua s-a încheiat cu recitarea Vesperelor și cu cântece dedicate Fecioarei Maria și sfintei Tereza a Pruncului Isus.

Orice terezină simte că a fost chemată să-și trăiască viața zi de zi în strânsă relație cu Mirele Isus și după pilda de slujire și rugăciune oferită de Fecioara Maria, urmând "calea cea mică" a patroanei noastre, sfânta Tereza de Lisieux..

Preasfânta Treime, prin darul Botezului și al voturilor, ne cheamă să creștem zi de zi în calitate, slujire și râvnă în vederea mărturisirii evangheliei.

"Doamne, dă-mi o inimă deschisă, să te pot recunoaște pretutindeni; un parfum de cer într-un boboc, o experiență de veșnicie în cel mai mic gest de caritate". (Fericita Tereza de Calcutta)

Sr. Teodora

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 24 octombrie: Iași: Întâlnire națională a terezinelor


 

lecturi: 34.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat