Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași "Sfânta Tereza": Adolescenți în rugăciune

Un grup de adolescenți din Parohia "Sfânta Tereza" a organizat un moment de rugăciune luni seară, 18 octombrie 2010, la ora 19.00, în biserica parohială, pentru a concretiza proiectul "Un milion de copii împreună în rugăciune", care s-a desfășurat la nivel mondial.

Aproximativ 30 de adolescenți s-au prezentat în fața altarului lui Dumnezeu cu dorința de a se ruga pentru unitate și pace. Prin acest moment special de rugăciune au reușit să reflecte mai mult asupra unității și păcii adevărate de care este nevoie în lume, în familii și în mod special în grupul de adolescenți.

Chiar dacă acest moment de rugăciune s-a încheiat, adolescenții continuă să se roage pentru a îndepărta neînțelegerea, neîncrederea și rupturile din viețile lor, pentru a le înlocui cu înțelegerea, încrederea, unitatea, pacea, liniștea și, cel mai important, cu prietenia.

La această inițiativă de rugăciune globală au participat și ceilalți copii din parohie, care duminică, 17 octombrie, după Liturghia copiilor de la ora 9.00, au recitat un mister de rozariu pentru unitate și pace în lume și în familiile proprii.

Participând la această inițiativă, câțiva dintre adolescenții prezenți au binevoit să ne împărtășească și câteva impresii.

Momentul de rugăciune de luni seară ne-a adunat pe noi, adolescenții, la biserică, în fața lui Dumnezeu și a sfintei Fecioare Maria. Ne-am rugat pentru unitate și pace în lume și în familii. Am participat cu toții adorând pe Dumnezeu Tatăl, pe Fiul și pe Duhul Sfânt, intonând cântece închinate Mamei noastre cerești și recitând sfântul Rozariu. Fondul muzical și momentele de tăcere ne-au călăuzit sufletele către înălțimi. A fost un moment deosebit. (Claudiu Munteanu)

A fost o seară care cu siguranță și-a lăsat amprenta asupra mea în mod pozitiv. (Cristina Vârlănuță)

Momentul de rugăciune de luni seară a fost foarte frumos pentru că noi, adolescenții, am putut să ne rugăm timp de jumătate de oră, în special Mamei noastre cerești, pentru tot ceea ce este important în viața noastră și pentru sufletele noastre. A fost un moment special. Sper să se mai organizeze astfel de momente de rugăciune, căci, știm cu toții, avem nevoie de ele. (Emma Șleghel)

Mi-a plăcut foarte mult acest moment de rugăciune. A fost ceva deosebit. Ne-am unit sufletele în rugăciune pentru unitatea și pacea tuturor oamenilor din lume, dar și pentru unitatea și pacea familiilor noastre și a grupurilor din care facem noi parte. Mi-aș dori ca după acest moment de rugăciune să nu mai fie neînțelegere în lume, ci numai unitate și pace. (Egidiu Ciuraru)

A consemnat Lucia Leahu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în albumul Picassa al Parohiei "Sfânta Tereza" din Iași: http://picasaweb.google.com/114494035413385690702/20101018_rug_adolescenti#


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat