Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Pildești (ACT): Festivalul Talanților

Tinerii din Acțiunea Catolică aparținând zonei Roman s-au întâlnit sâmbătă, 25 septembrie 2010, la Pildești, pentru a celebra împreună Festivalul Talanților, care a cuprins secțiunile dans-scenete și cultură generală.

În mijlocul lor au fost prezenți pr. Felix Roca, responsabil cu Oficiul pentru Pastorația Tinerilor, Copiilor și Asociațiilor în Dieceza de Iași și asistent spiritual general al AC în România, pr. Iulian Roca, asistent spiritual al ACT, zona Roman, alți preoți din parohiile implicate, Gabriel Măriuț, vicepreședinte diecezan al AC, Raluca Bivolaru, responsabil diecezan al ACT, Ioana Sociu, responsabil zonal al ACT.

Au participat aproximativ 140 de tineri din toată zona Roman: Pildești, Săbăoani, Gherăești, Răchiteni, Adjudeni, Oțeleni, Piatra-Neamț, precum și din Parohiile "Inima Neprihănită a Mariei", "Isus, Bunul Păstor" și "Fericitul Ieremia" din Roman.

Programul a început cu sfânta Liturghie - moment plin de emoție și de bucurie, deoarece l-am invitat pe Dumnezeu să fie alături de noi și să binecuvânteze această zi - la care am participat cu toții cu inima plină de bucurie, cântând, rugându-ne și mulțumindu-i Domnului pentru că ne-a dăruit o zi atât de specială și frumoasă. Sfânta Liturghie a fost celebrată de pr. Felix Roca, iar predica a fost ținută de către pr. Iulian Roca, în cadrul căreia, pornind de la versetul evanghelic ales pentru această zi, din parabola fiului risipitor ("Să ne bucurăm pentru că acest frate era pierdut și a fost găsit" - Lc 15,32) ne-a insuflat tuturor bucuria de a fi iubiți de Dumnezeu, de a face parte din Biserica lui Cristos, de a fi împreună, înțelegându-ne astfel mai bine pe noi înșine, fiind împreună.

După sfânta Liturghie, tinerilor li s-a prezentat, pe scurt, proiectul grupului "Samuel", o posibilitate de auzire a glasului Domnului în chemarea proprie.

Am continuat apoi cu servirea prânzului, ocazie cu care ne-am astâmpărat foamea, dar am profitat de acest prilej și pentru a socializa și a conversa cu tinerii din alte parohii. Imediat, la ora 12, a început festivalul propriu-zis, cu secțiunile dans și scenete, fiecare parohie punându-și cât mai bine în valoare talanții. Entuziasmul, voia bună și atmosfera de sărbătoare ne-au însoțit pe tot parcursul festivalului. Scenete educative, amuzante sau fanteziste, dansuri energizante și dinamice nu au permis nici o clipă plictisului să-și facă apariția, aplauzele și încurajările fiind la ordinea zilei, pentru această atmosferă de good-feeling contribuind și prezentatorii, Filip și Bianca.

Timpul a zburat și aproape că nici nu am realizat cum ne apropiem cu pași repezi de secțiunea cultură generală a festivalului. Câte doi reprezentanți din fiecare parohie și din consiliul diecezan al Acțiunii Catolice au pășit emoționați pe scenă, hotărâți să dea tot ce au mai bun la această probă. Fiecare parohie a fost foarte bine reprezentată, concurența fiind foarte strânsă. Întrebările au fost selectate din cinci domenii: religie, ACT, istorie, geografie și literatură, crescând în dificultate de-a lungul celor patru runde. Atmosfera era ușor tensionată și plină de emoții, după fiecare rundă, în funcție de numărul de greșeli, fiind eliminate din concurs unele parohii. În final, rezultatul a fost următorul: Parohia "Inima Neprihănită a Mariei" din Roman - locul I, Parohia gazdă Pildești - locul al II-lea, iar reprezentanții consiliului diecezan - locul al III-lea! Toți participanții însă s-au descurcat excelent și merită felicitările noastre.

La finalul festivalului toate parohiile participante au primit diplome de participare și s-au bucurat de ultimele momente petrecute în Pildești alături de numeroși tineri minunați și foarte talentați! Alături de asistenții spirituali care i-au însoțit și susținut în această zi, fiecare s-a întors acasă purtând în suflet un sentiment de mulțumire și fericire. Urmează să ne pregătim pentru secțiunile sportive ale Festivalului Talanților și cu siguranță și atunci atmosfera va fi la fel de energică și entuziastă, Domnul fiindu-ne alături!

Bianca-Cristina Gal

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 25 septembrie: Pildești (ACT): Festivalul Talanților


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat