Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Satu Nou: Administrarea Mirului

Credincioșii Parohiei "Sf. Mihai" din Satu Nou (Pârgărești, Bacău) au trăit o bucurie de neuitat, sâmbătă, 25 septembrie 2010, când Preasfințitul Petru Gherghel a sosit la ora 11.00, pentru a celebra sacramentul sfântului Mir.

Preasfințitul a fost întâmpinat de pr. Serafim Romila, parohul comunității, însoțit de 20 de preoți din Decanatul de Trotuș și nu numai. Lângă părintele paroh s-a aflat Gheorghiță Marius-Gabriel, primarul comunei Pârgărești, însoțit de Radu Mardare, Senator, și de Constantin Avram, președintele filialei Bacău a PC.

În fața noii biserici aflată în construcție erau în așteptare preoții, părinții, nașii, dar mai ales candidații. După întâmpinarea oficialităților, tinerii candidați au condus pe episcop spre locul celebrării, iar corul tinerilor au intonat imnul solemn "Ecce sacerdos magnus".

În spațiul frumos amenajat cu contribuția credincioșilor, organizați pe sectoare, toți au constatat buna pregătire a candidaților, precum și disciplina însușită în timpul exercițiilor meticuloase, ale animatorilor.

Răspunsurile date de copii i-au entuziasmat pe toți cei prezenți și au arătat pregătirea serioasă a candidaților. Episcopul a început distribuirea sacramentului Mirului în acordurile suave ale Concertului pentru flaut de Mozart. Rugăciunea credincioșilor recitată de copii a scos în evidență voința tuturor pentru o viață de credință puternică și de înaltă ținută morală. Iar oferirea darurilor a fost un moment de reflecție: suntem vase de lut fragile, dar făclia Duhului Sfânt poate să ne aducă victoria asupra răului, iar episcopul trebuie să fie un nou Ghedeon care conduce sufletele noastre spre victoria finală.

La sfârșitul celebrării o tânără care a primit Mirul a mulțumit tuturor în numele colegilor, care au însoțit-o într-o scurtă rugăciune adresată Duhului Sfânt.

Preasfințitul a încurajat formarea tinerilor și adolescenților prin educație creștină în societatea actuală zdruncinată de încercări mari, însă aici este o comunitate vie cu credință puternică și acest lucru se vede mai ales în zidirea bisericii. Lucrările sunt destul de avansate și a felicitat pe toți cei de bunăvoință care participă cu trup și suflet la această operă în numele lui Dumnezeu.

Pr. Serafim Romila

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 25 septembrie: Satu Nou: Administrarea Mirului


 

lecturi: 15.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat