Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Caritas: Sfințirea Centrului de Îngrijire la Domiciliu din Pârgărești

În comuna Pârgărești din județul Bacău, sâmbătă, 25 septembrie 2010, a avut loc deschiderea oficială și sfințirea unui nou Centru de Îngrijire la Domiciliu al Centrului Diecezan Caritas Iași.

Ceremonia de sfințire a Centrului de Îngrijire la Domiciliu Pârgărești a avut loc în prezența PS Petru Gherghel, episcop al Diecezei Romano-Catolice de Iași, alături de părintele Serafim Romila, parohul comunității din Satu Nou, precum și a numeroși preoți din Decanatul de Trotuș și Decanatul de Moinești. De asemenea, au fost prezenți și pr. Egidiu Condac și pr. Marius Adam - directorii Centrului Diecezan Caritas Iași.

Evenimentul a fost marcat si de prezența a importante oficialități centrale și locale: Radu Cătălin Mardare, senator, Constantin Avram, președintele Filialei Bacău a PC, alături de Gheorghiță Marius-Gabriel, primarul comunei Pârgărești. Mediul de afaceri din comunitate a fost reprezentat de Eugen Spătariu și Claudiu Adam.

Înființarea acestui Centru de Îngrijire la Domiciliu, funcțional încă de anul trecut, este rodul colaborării dintre Congregația "Fiicele Sfântului Francisc de Assisi", Parohia "Sf. Mihail" din Satu Nou, Primăria Comunei Pârgărești și Centrul Diecezan Caritas Iași. Activitatea de asistență și îngrijire din acest centru este destinată persoanelor care din cauza vârstei, a bolilor, a sărăciei sau a singurătății au nevoie de asistență socială și îngrijire medicală la domiciliu.

Evenimentul a debutat la ora 10.30 cu ceremonialul de sfințire a noului centru. În cuvântul de început adresat celor prezenți, PS Petru Gherghel a subliniat importanța colaborării dintre autorități și Biserică în vederea slujirii aproapelui, mai ales a celor aflați în suferință.

Părintele Serafim Romila, subliniind că îngrijirea bolnavilor este pentru noi o misiune extrem de importantă, a ținut să mulțumească în mod deosebit surorilor din Congregația "Fiicele Sfântului Francisc de Assisi", care au ales să vină tocmai de la Timișoara pentru a colabora la această misiune nobilă de slujire a bolnavilor.

Primarul Comunei Pârgărești, domnul Gheorghiță Marius-Gabriel, a exprimat bucuria autorităților locale care au pus la dispoziție locația pentru acest centru, locație situată chiar în sediul primăriei. De asemenea, el a subliniat necesitatea colaborării tuturor autorităților, centrale sau locale, în finanțarea acestor servicii de caritate de care comunitatea are atâta nevoie.

Ceremonia de sfințire s-a încheiat cu mulțumirile aduse de pr. Egidiu Condac, director al Centrului Diecezan Caritas Iași, tuturor celor care au conlucrat la deschiderea acestui centru, Preasfințitul Petru Gherghel oferind apoi binecuvântarea finală tuturor celor prezenți la sărbătoare.

Cunoscând faptul că "Dumnezeu cere să acordăm respectul cuvenit demnității și valorii, sănătății și bunăstării celor bătrâni" (Papa Benedict al XVI-lea) și că avem misiunea de a apăra darul unic al vieții de la începutul ei și până la sfârșit, mulțumim tuturor colaboratorilor noștri, în special PS Petru Gherghel, care ni se alătură mereu pe drumul carității.

Dr. Gema Bacoanu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 25 septembrie: Caritas: Sfințirea Centrului de Îngrijire la Domiciliu din Pârgărești


 

lecturi: 31.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat