Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași "Sfânta Tereza": Curs de formare pentru animatori

În Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași, în zilele de 22-23 septembrie 2010, a avut loc un curs de formare pentru animatori, susținut de pr. Felix Roca, responsabil cu Oficiul pentru Pastorația Tinerilor, Copiilor și Asociațiilor în Dieceza de Iași și asistent spiritual general al Acțiunii Catolice din România. La acest curs au participat aproximativ 30 de animatori, care și-au oferit disponibilitatea de a lucra cu copiii din parohie.

Alături de preoții vicari și de surorile care activează în parohie, la aceste întâlniri formative am încercat să descoperim identitatea, rolul și virtuțile pe care trebuie să le aibă animatorul.

În prima parte a acestui curs, am descoperit drumul pe care trebuie să îl parcurgă animatorul pentru ca activitatea lui să dea cât mai multe roade. Un rol important în activitatea sa o reprezintă pasiunea educativă și buna dispoziție. Astfel, este necesar ca animatorul să practice coerența și, odată cu încercarea de a căuta și găsi răspunsurile la întrebările ce privesc misiunea sa în cadrul parohiei, să ofere, la rându-i răspunsuri de calitate celor mici și, de asemenea, un exemplu demn de urmat.

În cea de-a doua parte, am pus în discuție diversitatea și unicitatea fiecărui tip de animator, iar activitatea animatorilor devine calitativă atunci când se observă mai bine aceste două aspecte. Astfel, cu ajutorul pr. Felix, am încercat să identificăm tipul de animator pe care îl reprezentăm, să înlăturăm aspectele negative și să ținem cont de cele constructive.

Acest drum, însoțit de prietenia lui Cristos, reprezintă doar un început. Odată cu începerea activităților cu copiii, va fi necesară o serie de astfel de întâlniri de formare și în viitor.

Celina Dumitru (animator)

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 22-23 septembrie: Iași "Sfânta Tereza": Curs de formare pentru animatori


 

lecturi: 20.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat