Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Rugăciuni Taizé

La Centrul Cultural "Xaverianum" din Iași (cartierul Copou, str. Frederic, nr.18), grupul de rugăciune în stil Taizé, având numele de Colombe-Croix, organizează duminică, 26 septembrie 2010, la ora 18.30, prima rugăciune Taizé din acest an academic.

Întrunirile grupului se fac în fiecare miercuri, la ora 20.00, și duminica, la ora 18.30.

Grupul din Iași a fost format la 16 februarie 2001. Pentru a deveni membru, singura cerință este disponibilitatea pentru rugăciune. Grupul este prezent și pe internet, putând fi contactat la adresa colombe-croix@yahoogroups.com, unde se poate intra în legătură cu cei peste 110 membri.

*

Despre Taize (www.taize.fr)

"Iubește și spune-o prin viața ta" sunt cuvintele fratelui Roger. Comunitatea Taizé se află în Burgundia (sudul Franței). Acolo, fratele Roger fonda în 1940 o comunitate ecumenică internațională. Frații sunt angajați pentru întreaga viață să împartă bunurile materiale și spirituale, în celibat și într-o mare simplitate a vieții. Astăzi comunitatea numără cam o sută de frați de diverse confesiuni creștine, printre care și catolici, provenind din peste 25 de țări.

Modul lor de viață a atras încă de la început numeroși laici, mai ales tineri, astfel încât în prezent mii de tineri vin la Taizé pentru a petrece o săptămână de reculegere și rugăciune.

Responsabilii ai Bisericii vin de asemenea la Taizé. Astfel, comunitatea i-a întâmpinat pe papa Ioan Paul al-II-lea, trei arhiepiscopi de Canterbury, mitropoliți ortodocși, paisprezece episcopi luterani din Suedia și numeroși pastori din lumea întreagă.

De trei ori pe zi, toți participă cu frații la rugăciune.

Toți acești tineri din întreaga lume, de nații și religii diferite, descoperă că se pot ruga împreună cu aceleași cuvinte, însuflețiți de aceeași dorință de comuniune. Ei arată lumii că diversitatea nu este o piedică în calea comunicării, ci, dimpotrivă, este un inepuizabil izvor de bogăție spirituală. Această experiență a Taizé-ului dorește să trezească în inimile tinerilor o viață creștină mai conștientă, cu implicarea lor activă prin trăirea profundă a credinței în familiile, parohiile și comunitățile locale.

Taizé-ul nu organizează tinerii într-o mișcare în jurul comunității, ci îi invită să fie creatori de pace și de reconciliere în orașele și în satele lor, în bisericile lor locale, cu toate generațiile.

Cornel Arva


 

lecturi: 36.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat