Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Întâlnirea națională de toamnă a terezinelor

Biserica "Sfinții Petru și Paul din Bacău a găzduit întâlnirea națională de toamnă a terezinelor pe parcursul zilei de sâmbătă, 18 septembrie 2010. Au participat Maria-Tereza Candian, directoarea generală a Institutului "Sfânta Tereza a Pruncului Isus", pr. George Paștiu, asistentul spiritual al institutului, veniți din Elveția, alți 21 de preoți din Dieceza de Iași, în jurul episcopului auxiliar, PS Aurel Percă, și peste 120 de membre ale institutului, venite din Iași, Bacău, Huși, Onești, Focșani, Piatra-Neamț, Roman, Butea, Buruienești, Luncași, Sagna, Poiana Micului, București, Câmpina și diferite localități din Transilvania.

Întâlnirea a debutat cu urarea de bun venit la Bacău făcută de sr. Elena Matei, urmată de rugăciunea Laudelor și o conferință pe tema: "Importanța mărturiei creștine în lumea de azi" susținută de pr. George Paștiu (din Lugano, Elveția). Apoi, a fost prezentat numărul 18 al revistei "Calea cea mică", editată în limba română pentru membrele acestui institut, precum și o broșură cu titlul "Exerciții spirituale", destinată de asemenea, terezinelor.

La ora 12.00, a fost celebrată o sfântă Liturghie pontificală, prezidată de PS Aurel Percă, având alături pe pr. Isidor Dâscă, decanul de Bacău, pr. Georgio Paștiu, din Elveția, pr. Anton Despinescu, spiritualul terezinelor din Iași, pr. Claudiu Dumea, profesor la Institutul Teologic "Sfântul Iosif" din Iași, pr. Ștefan Erdeș, spiritualul terezinelor din Bacău, precum și alți preoți invitați sau spirituali ai terezinelor din Dieceza de Iași. Predica a fost ținută de episcopul Aurel Percă, în cadrul căreia a transmis și un salut adresat terezinelor din partea PS Petru Gherghel.

Semințele aruncate în pământ fertil au dat din nou rod bogat în acest an. Consacrarea este trăită de terezine străbătând calea "copilăriei spirituale" și practicând sfaturile evanghelice. După exercitarea apostolatului, surorile își desfășoară activitatea prin propria angajare socială, dezvoltarea vieții de rugăciune personală și liturgică. Astfel, în cadrul celebrării euharistice, 16 persoane au depus primul angajament, cinci au depus primele voturi, iar celelalte surori au reînnoit voturile pentru un an, în cadrul acestui institut, în fața directoarei generale.

Fondatorul institutului, episcopul Aurelio Bacciarini (din Lugano) repeta adesea: "Nu fiți doar creștine, fiți apostoli", de aceea zi de zi sămânța crește, iar talanții primiți trebuie înmulțiți cu fiecare faptă bună, cu fiecare activitate pusă în slujba Bisericii, în scopul de a duce lumii Evanghelia.

După Liturghie, a urmat o agapă frățească, împărtășiri de impresii și încheierea după ora 16.

Următoarea întâlnire națională va avea loc la Iași, în primăvara anului 2011.

Teodora Pantazi

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 18 septembrie: Bacău: Întâlnirea națională de toamnă a terezinelor (foto: Ovidiu Bișog


 

lecturi: 29.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat